V.D. ŠEFA STRANKE

Komadina otkrio za koga će glasati na izborima za šefa SDP-a, komentirao i uhićenje Vinka Grgića

‘Ovi koji se zaklinju u to da neće biti podjela ustvari svojim izjavama rade podjele‘, kaže Komadina
Zlatko Komadina
 Ronald Gorsic/Cropix

Tjedan dana prije unutarstranačkih izbora u SDP-u, stranku je potresla još jedna afera kad je njihov član i kandidat za člana Predsjedništva SDP-a, Vinko Grgić, uhićen. O tome je na N1 u emisiji Točka na tjedan voditeljice i urednice Nataše Božić Šarić govorio v.d. predsjednika SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

- Žao mi je da je došlo do ove situacije, da je Sabor startao s ova tri slučaja među kojima je i Vinko Grgić. Ono što se sad događa, kada su istražne radnje u ovoj fazi, nemamo statutarne mogućnosti reagiranja, nego ako se digne optužnica, tada ide kategorija suspenzije, kazao je Komadina i dodao kako je puno toga nelogično te da je presumpcija nevinosti jednostavno ugrađena u statute, tijela i akte stranke, tako da je puno toga na samome Grgiću koji 'može podnijeti ostavku što bi možda i trebao'.

Kazao je i kako bez sumnje ovaj slučaj šteti ugledu stranke.

Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića da ne može predsjednik stranke znati sve o svim članovima, s čime se Komadina slaže.

- Pa ne može sve znati, ja u stranci poznajem stotine ljudi, ali neke samo ovlaš. Ne možeš jednostavno toliko znati, to je tako. Ja sam uvijek iznenađen, uvijek vjerujem u ljude - u pozitivnom smislu. Nastojiš uvijek vjerovati da su dobre namjere kod svakog čovjeka, ističe Komadina.

Što se tiče unutarstranačkih izbora u SDP-u, Komadina kaže kako je sve spremno, a otkriva i za koga će glasati.

- Ovo je prvi put da se svi biraju po načelu 'jedan član jedan glas', ne vidim problema u provedbi. Naslušao sam se raznih gluposti koje su naši kandidati izjavljivali - da im se ne da ovo, da im se ne da ono. Nikakvih službenih žalbi županijskoj izbornoj komisiji nije bilo. Sve ide svojim tijekom. Mogu vam otvoreno reći za koga ću glasati. Glasat ću za Mirelu Ahmetović upravo jer je novo lice na našoj sceni. Jedina je koja se nije bavila prošlosti, izbornim inženjeringom ili bitkama, kaže i dodaje:

- Ovi koji se zaklinju u to da neće biti podjela ustvari svojim izjavama rade podjele. Pa imate izjave da u novom SDP-u nema mjesta za stari SDP. Ja ne znam što je to stari ili novi SDP, ja znam samo SDP. Ne znam hoće li neki moći tako uspješno složiti stranku da ne bude podjela, a zazivaju podjele kroz vođenje izbornog procesa, a bili bi predsjednici. Predsjednik mora integrirati, okupljati, kaže Komadina za N1 i dodaje kako pravo glasa ima 12.000 članova SDP-a te da se on sâm ne boji ničega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:13