BORBA ZA ŠEFA STRANKE

KOMADINA UZ OSTOJIĆA 'Demokratska stranka ne blati svoje članove. Sučeljavanje s Milanovićem? Nemam ja njega u što uvjeravati'

 EPH

- Demokratska stranka ne blati svoje članove, a pogotovo ne one koji su dali svoj doprinos SDP-u, i to veliki. Kolega Rajko Ostojić je i prije nego što je ušao u SDP bio sveučilišni profesor, uvaženi stručnjak u gastroenterologiji. Radi se o bivšem ministru, današnjem saborskom zastupniku i potpredsjedniku SDP-a Hrvatske. Prema tome, svako denunciranje osuđujem. Unutarstranački izbori nisu mjesto da jedni druge blatimo - kazao je primorsko goranski župan i kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina stajući u Ostojićevu obranu nakon što se ovaj našao na meti aktualnog šefa SDP-a Zorana Milanovića, a potom i Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Milanović je, naime, dao izjavu kojom je sugerirao da je Ostojić uz pomoć politike, odnosno SDP-a, imenovan za predstojnika Klinike za unutarnje bolesti. Novinari su pitali Komadinu je li to poruka da je prvi čovjek SDP-a, premijer, zapošljavao svoje kadrove Komadina je odgovorio kako je Ostojić izabran u tajnom glasovanju za šefa Klinike.

- Uostalom on je to i bio prije nego što se bavio političkim životom. Tajming napada na kolegu Ostojića je znakovit, u vremenu unutarstranačkih izbora i u trenutku kada je deklarirano postao šef našeg izbornog stožera - rekao je Komadina.

O eventualnom sučeljavanju s Milanovićem pred tv kamerama rekao je da Milanovića nema u što uvjeravati kao ni on njega. - Naravno da trebamo biti u javnosti ali ne samo kao model našeg verbalnog dijaloga pred kamerama i estradizacije SDP-a nego treba biti javni nastupi za što se zalažemo. Interes javnosti postoji i mislim da javnost ima pravo znati koje stavove ima onoj koji će voditi danas nažalost najveću oporbenu stranku - smatra Komadina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:26