ŠOKIRAO SDP-OVCE

Komadina želi postati predsjednik Sabora umjesto Šprema. Vrh SDP-a: Ne može!

Dok se predsjednik parlamenta Boris Šprem oporavlja u bolnici nakon operacije, njegov stranački kolega, bivši ministar prometa, pokazuje silnu ambiciju da preuzme njegovu dužnost, što je u dijelu stranke izazvalo čuđenje, pa čak i zgražanje
Zagreb, 020612.Mala dvorana Doma sportova.12. konvencija SDP-a na kojoj ce se birati potpredsjednici stranke.Na slici: Milanka Opacic, Zoran Milanovic, Zlatko Komadina, Boris Sprem, Josip Leko.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zlatko Komadina zainteresiran je za mjesto predsjednika Sabora, te je time šokirao svoje stranačke kolege, piše Globus .

Informacija se proširila prošlog tjedna, dan nakon što je predsjednik Sabora Boris Šprem završio na operaciji.

Kako piše Globus , Komadina još uvijek ni s kim nije službeno razgovarao o tome, niti je svoje ambicije iznosio u kontaktima sa stranačkim i saborskim dužnosnicima, iako je više sugovornika za Globus potvrdilo da je čulo tu informaciju, dodajući kako su i sami bili iznenađeni neformalnom političkom porukom koja je stigla od Zlatka Komadine.

Na vijest su reagirali iz SDP-a. Kako neslužbeno doznajemo iz vrha stranke, Komadinu sasvim sigurno neće postaviti na mjesto šefa Sabora, čak ako kojim slučajem Šprem i ode s funkcije ima boljih kandidata za to mjesto.

Informacija o Komadininom interesu za mjesto predsjednika Sabora brzo je stigla i do Šprema, kojega je to posebno neugodno iznenadilo.

“U politici je legitimno imati ambicije i tražiti bolju poziciju za sebe. Ali, u ovoj je situaciji to nemoralno jer Sabor ima predsjednika”, rekao je za Globus jedan ugledni SDP-ovac iz Sabora komentirajući informaciju o Komadininim političkim ambicijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:08