NA PODRUČJU KARLOVCA

Kombi s migrantima sletio s ceste, teško su stradali muškarac i dvoje djece, policija uhitila krijumčara iz BiH

Četvero od petero stranaca koji su bili u vozilu izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć

Ilustrativna fotografija

 Emica Elvedji/CROPIX

Krijumčarenje migranata kroz Hrvatsku u noći na petak završilo je za 28-godišnjeg državljanina BiH uhićenjem i to nakon što je u bijegu pred policijom skrivio prometnu nesreću.

U četvrtak navečer službenici Ravnateljstva policije u suradnji s graničnim policajcima iz Cetingrada odlučili su pratiti vozilo BiH nacionalnih oznaka koje im je bilo sumnjivo. Zaustavili su auto kako bi prekontrolirali vozača i putnika, ali dolaskom do određene lokacije uočili su kako je vozilo sletjelo van kolnika.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozilom upravljao 28-godišnji bosansko-hercegovački državljanin koji je u vozilu prevozio pet stranih državljana. Dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te udario u betonski zid s lijeve strane kolnika, od kojeg se vozilo odbilo i sletjelo van kolnika s desne strane.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđeno troje stranih državljana, muškarac i dvoje djece. Za sve strance utvrđeno je da su nezakonito ušli u RH. Četvero njih izrazilo je namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć dok će se prema ozlijeđenom muškarcu, stranom državljaninu, postupanje nastaviti po izlasku iz zdravstvene ustanove - kažu iz PU karlovačke.

Po dovršetku istraživanja, 28-godišnji bosanskohercegovački krijumčar predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:42