ODLAZAK LEGENDE

Komemoracija za Mislava Bagu bit će u ponedjeljak, a ispraćaj na Krematoriju dan kasnije

Bago je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom novinarstvu te je višestruko nagrađivan za svoj rad

Mislav Bago

 Darko Tomas/Cropix/

Komemoracija za preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bage održat će se u ponedjeljak 22. kolovoza u 11 sati, dvorana Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu.

Ispraćaj će se održati u utorak, 23. kolovoza, u 14 sati na Krematoriju, javio je Dnevnik.

Komemorativni skup u ponedjeljak će otvoriti Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV: "Zahvaljujemo svima na izrazima sućuti i podršci u ovim teškim trenucima za Novu TV. Mislav je bio institucija hrvatskog novinarstva, zaštitni znak Nove TV, sinonim za pravdu, vjerodostojnost, poštenje i istinu, a prije svega obožavani kolega i izniman suradnik‘‘.

Na skupu će se okupljenim kolegama, prijateljima, članovima obitelji obratiti i Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa Nove TV, Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, te Maja Sever, televizijska urednica, novinarka, predsjednica Sindikata novinara i predsjednica Europske federacije novinara.

Mislav Bago višestruko je nagrađivani novinar, reporter i politički komentator (1973.)

Započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. kolovoz 2022 14:12