FENJERAŠI IZBORA

Komentar ANTE TOMIĆA: Hrvati za zajedništvo nisu dali ni jedan ušljivi promil glasova

Split, 041211.Parlamentarni izbori 2011.Izborno mjesto Pujanke.Na slici: solidan odaziv gradjana Splita na glasovanje.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX

Gledajući samo u vrh tablice i zanimajući se samo za vrijedne muškarce i žene koji su se plasirali u parlament, mnogima je sigurno promakla jedna politička stranka koja je gotovo svugdje gdje se natjecala završila na zadnjem mjestu. A trebali biste svakako pogledati dolje i možda se i zabrinuti kada shvatite da je Stranka hrvatskog zajedništva bez ikakve sumnje apsolutni gubitnik ovih izbora. Ideja hrvatskog zajedništva nigdje nije osvojila ni 0,1 posto, ma ni jedan jedini, ušljivi promil glasova. Za hrvatsko zajedništvo negdje nisu glasali ni svi članovi obitelji onih koji su ga srčano zastupali. Stranački aktivisti ni punoljetne u vlastitoj kući nisu uspjeli uvjeriti da se trebaju držati skupa. Dnevna soba im se takoreći okrenula protiv kuhinje. Kupaonica ih je izdala.

Učeni politički analitičari uhvatili su se sada objašnjavati gdje je pogriješio HDZ i koji su korijeni uspjeha Kukuriku koalicije , ali mene su uistinu mnogo više potresli ovi s dna ljestvice, fenjeraši izbora, da se poslužimo sportskim rječnikom. Gdje je zaboga nestalo hrvatsko zajedništvo? Zar stvarno nikome nije stalo do toga? I tko je večeras pojeo šunku, sir, francusku salatu i sitne kolače u izbornom stožeru Stranke hrvatskog zajedništva? Je li im u prostorije došao koji katastrofalno neobaviješteni ulizica i prilivoda nadajući se mjestu državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede? Jesu li imali tamburaše tamo i jesu li oni zgranuto utihnuli kada su došli prvi rezultati iz Državnog izbornog povjerenstva ?

Je li ih predsjednik Stranke tješio da nije gotovo dok svi glasovi ne budu prebrojani? Jesu li ipak popili pjenušac, ili je tajnik gurnuo bocu pod kaput i tiho se iskrao kući? Teški su dani došli za SHZ, ali mi ćemo svejedno nastaviti vjerovati u ove ljude i diviti se njihovom olimpijskom duhu i neumrloj vjeri u hrvatsko zajedništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:13