NAKON PUNIH 20 GODINA

KOMferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću stiže u Split i donosi najuzbudljiviji program dosad

Ovogodišnja KOMferencija poseban naglasak stavlja na mlade naraštaje budućih PR-ovaca te komunikacijskih i medijskih stručnjaka

Andrea Čović Vidović i Veljko Martinović

 PROMO

KOMferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) ovog tjedna vraća se u Split - i to nakon punih 20 godina. Najvažniji događaj za sve stručnjake iz odnosa s javnošću, korporativnih komunikacija, marketinga, novinarstva i srodnih znanosti održava se od 30. studenog do 2. prosinca u Hrvatskom domu Split i Hotelu Ambasador, a okupit će više od 500 međunarodnih stručnjaka uz istaknuta imena iz čak 13 zemalja. Tom prigodom, prvi put će se uživo održati i dodjela međunarodnih nagrada "the!award" za najuspješnije komunikacijske projekte iz zemalja regije.

"Ovogodišnji program KOMferencije uzbudljiviji je i većeg međunarodnog karaktera nego ikad prije, a okupit će renomirane eksperte iz SAD-a, UK-a, Kanade, Švedske, Norveške, Njemačke i Austrije, ali iz zemalja regije poput Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije i naravno Hrvatske. Samom programu posvetili smo zaista puno pažnje s ciljem najkvalitetnije moguće razmjene znanja i iskustva te širenja pogleda o najrelevantnijim društvenim temama današnjice. S posebnim zadovoljstvom najavljujemo američku stručnjakinju Samanthu Custer, koja će govoriti o odnosima Kine i SAD-a te Jasnu Jelišić, koja će govoriti o nama vrlo relevantnoj temi laži i dezinformacija na zapadnom Balkanu. Veselimo se i panelu ‘Feminizam kao vanjska politika‘, na kojem će govoriti veleposlanik Njemačke u Hrvatskoj dr. Christian Hellbach, veleposlanica Kanade u Hrvatskoj Jessica Blitt i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija pod moderatorskom palicom Hrvoja Krešića", istaknula je Andrea Čović Vidović, programska direktorica KOMferencije.

image

Dejan Verčič

PROMO

"Važnu ulogu imat će i europske teme. O EU fondovima razgovarat ćemo s ministrima Marinom Piletićem i Šimom Erlićem, a dotaknut ćemo se i politike u društvu Sandre Benčić, Ivice Puljka, Filipa Zoričića i Marka Filipovića. Svakako u vidu imamo i mlađu publiku, koju će, vjerujemo, posebno interesirati rasprava o trapu s Hiljsonom Mandelom, a također ćemo se s Marijanom Batinić, Petrom Nižetić i Sašom Antićem iz TBF-a prisjetiti i kako je iz Splita krenula kultna TV emisija ‘Po’ ure torture‘. Program neće zaobići ni danas neizbježnu temu utjecaja umjetne inteligencije na istinu, a o tome ćemo pričati sa stručnjakinjom za komunikacije Marijanom Grbešom Zenzerović, dok ćemo s Darijem Marčacom otvoriti temu TikToka i još puno drugih u sklopu trodnevnog programa", dodala je.

Među istaknutim stručnjacima iz regije i svijeta koji će sudjelovati na KOMferenciji, ovaj događaj pod krovnom temom istine u odnosima s javnošću s velikim zadovoljstvom najavili su i dr. Matt Carter, generalni direktor konzultantske tvrtke Message House te dr. Dejan Verčič, profesor na Sveučilištu u Ljubljani i partner u društvu Herman & partneri.

image

Matt Carter

PROMO

"Uzbudljivo je vrijeme za rad u komunikacijama i PR-u, ali i izazovno. Učinkovite komunikacijske timove više ne smatramo samo spasiocima reputacije koji se bave krizama i popravljaju medijske situacije, već sve više postaju graditelji ugleda i jedinstveno pozicionirani stručnjaci koji imaju moć utjecati na dionike, povećati angažman korisnika, graditi saveze i oblikovati brend poslodavca. Nova uloga donosi jasne prednosti, ali i značajne izazove, pa ne iznenađuje što neke organizacije nemaju efikasnu komunikaciju", istaknuo je dr. Matt Carter.

"Kao pojedinci i kao društvo konstituiramo se u komuniciranju, čineći komunikaciju možda i najfundamentalnijim društvenim sustavom. Od 29. studenog do 2. prosinca Split će biti mjesto rasprave o promjenama komunikacije, porastu vrijednosti i novitetima koje donosi digitalna dopuna analognog svijeta", najavio je dr. Dejan Verčič.

Ovogodišnja KOMferencija poseban naglasak stavlja na mlade naraštaje budućih PR-ovaca te komunikacijskih i medijskih stručnjaka. Tako je dogovorena i suradnja s četiri sveučilišta iz regije, iz Zadra, Splita, Dubrovnika i Mostara, a na temelju koje će studenti ostvariti posebne pogodnosti. Ova KOMferencija bilježi najveći broj ikad prijavljenih studenata za nagradu "Mlada nada".

image
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:03