ODLUKA UGLEDNOG ŽIRIJA

KOMODA KOJU JE PROIZVELA TVRTKA IVIĆA PAŠALIĆA OSVOJILA PRESTIŽNU NAGRADU ZA PRODUKT DIZAJN 'Ugodno nas je iznenadila vijest o RedDot priznanju'

 
 Ronald Goršić / CROPIX, Mundus Viridis

Modernističkog dizajna, napravljena od drva i čelika, komoda za pića Waves, proizvođača Mundus Viridis, nagrađena je prestižnom nagradom RedDot za produkt dizajn i ovogodišnji je pobjednik u kategoriji namještaja za dom i sjedenje. Za dizajn namještaja Milla&Milli zaslužni su hrvatski dizajneri Maša Vukmanović, Jelena Lukač Kirš i Jakov Šrajer, koji djeluju pod okriljem studija Thinkobjects.

Mundus Viridis

- Naša Milla&Milli priča pokrenuta je prije dvije godine, a već prilikom prvog predstavljanja javnosti, na zagrebačkoj Ambijenti 2018., serija Offset dobila je nagradu Mobil optimum. Potom smo proizveli seriju Waves, za koju je uslijedila svjetska premijera na sajmu namještaja Imm Cologne u Kölnu u siječnju ove godine, da bi nas sada ugodno iznenadila vijest o RedDot priznanju - ističu u tvrtci Mundus Viridis koju u osnovali Ksenija i Ivić Pašalić, a ulažući u dizajn i razvoj Milla&Milli brenda te vođeni temeljnom idejom - "hrvatsko drvo, hrvatski dizajn, hrvatski proizvod" - žele hrvatsku proizvodnju namještaja pozicionirati na svjetsko tržište. No, istovremeno najavljuju da uskoro otvaraju i showroom u prostorijama njihove tvornice u Vrbovcu.

- Od početka čvrsto vjerujemo da hrvatska proizvodnja namještaja može biti u samom svjetskom vrhu, poglavito kada se u razvoj svakog proizvoda uključi sofisticirani pristup dizajnu, najkvalitetnije sirovine i vrhunska izvedba - dodaju iz tvrtke Mundus Viridis koja se ovjenčala nagradom RedDot za dizajn koja je jedna od najpoznatijih nagrada za produkt, industrijski i komunikacijski dizajn na svijetu, a dodjeljuje ju žiri od četrdeset svjetskih stručnjaka okupljenih u Dizajn Centru Nordrhein Westfalen u njemačkom Essenu.

Nagrada je još značajnija kada se uzme u obzir da je komoda za pića Waves pobijedila u konkurenciji od čak pet tisuća prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:51