INCIDENT

Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći: ‘To je sebičan čin‘

Sprječavanjem prolaza timu Hitne medicinske pomoći okupljeni su potencijalno ugrozili zdravlje osobe kojoj je bila potrebna pomoć
'Festival slobode'
 Boris Kovacev/Cropix

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) osudila je u nedjelju neodgovorno i protuzakonito onemogućavanje djelatnika Hitne medicinske pomoći u intervenciji tijekom subotnjeg prosvjeda "Festival slobode" u Zagrebu protiv epidemijskih mjera.

"Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo. Ovaj nerazuman i sebičan čin zaslužuje svaku osudu, pogotovo kada znamo da je tim Hitne medicinske pomoći bio pozvan na intervenciju kako bi pomogao osobi za koju su dobili poziv i informaciju da je u nesvijesti", naveo je u priopćenju predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Sprječavanjem prolaza timu Hitne medicinske pomoći okupljeni su potencijalno ugrozili zdravlje osobe kojoj je bila potrebna hitna medicinska pomoć, upozorio je.

HKMS podsjeća da, posebno u ovo vrijeme epidemije koronavirusa, medicinske sestre, liječnici i svi drugi zdravstveni djelatnici daju svoj maksimum obavljajući svoj poziv i spašavajući živote. Komora apelira na građane i javnost da im odgovornim ponašanjem pomognu u tome.

Tim Hitne pomoći krenuo je pomoći građaninu kojem je pozlilo na prosvjedu protiv epidemioloških mjera koji se održavao na Trgu bana Jelačića.

HKMS podsjeća da su okupljeni prosvjednici lupali po vozilu Hitne, gađali ga čašama te polijevali vodom. Liječnik i medicinska sestra koji su bili u vozilu rekli su kako su okupljeni prosvjednici zapriječili prolaz vozilu do unesrećene osobe kojoj je trebala pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:14