POSAO OD POLA MILIJUNA KN

Komplicira se situacija u Marini Kaštela: Pokušaj izvlačenja izgorjelih luksuznih brodova završava - raspadanjem!

‘Odlučili smo da se ide u odvoženje dijelova broda, komad po komad. Drugog načina nemamo‘, rekao je Ivan Čagalj
 Jakov Žarko

Kao što su i najavili iz Grada Kaštela, odmah nakon što su dobili konkretnu ponudu tvrtke Pomgrad, danas su pokušali izvući brodove, koji su nastradali u nedavnom požaru, s plaže Kamp u Kaštel Gomilici, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je već iza 11 sati dizalica Pomgrada stigla je na gomiličku plažu, no, kako nam je potvrdio Ivan Čagalj šef Vlastitog pogona, prema informacijama s terena, prvi brod nisu uspjeli izvući jer je brod iznimno težak i dolazi do njegovog raspadanja.

- Odlučili smo da se ide u odvoženje dijelova broda, komad po komad. Drugog načina nemamo. Pomgrad je doveo najveću dizalicu koja nije uspjela brod izvući u komadu. Ono što mogu kazati je to da bi do kraja ovog vikenda posao s micanjem olupina brodova trebao biti gotov, a onda nam slijedi još posla na uklanjanju onih malih sitnih dijelova plastike i stakla. Uglavnom, čeka nas puno posla, kazao nam je Čagalj i otkrio šokantan podatak.

Naime, prema njegovim riječima, posao oko uklanjanja brodova sa 200 tisuća kuna, koliko smo prvotno bili napisali, mogao bi stajati i do pola milijuna kuna!

Kažimo kako je negdje oko 13.30 sati započeo pokušaj izvlačenja drugog broda, no ni taj brod nije uspješno izvađen.

image
Jakov Žarko
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:47