‘NA TERENU SAM!‘

Konačno se pojavio gradonačelnik Gline: ‘Dogradonačelnica se negdje izgubila, ne javlja mi se‘

Tu sam, svih ovih dana sam s ljudima na terenu. Ispričavam se medijima s kojima nisam komunicirao - rekao je Stjepan Kostanjević
Stjepan Kostanjević
 Screenshot N1

Pojavio se gradonačelnik Gline! Stjepan Kostanjević osvanuo je u programu N1 televizije i demantirao tvrdnje da je nestao.

- Tu sam, svih ovih dana sam s ljudima na terenu. Ispričavam se medijima s kojima nisam komunicirao, ali oni koji su htjeli komunicirati sa mnom, bez problema su me dobili. Svakodnevno smo u stožeru od 0 do 24 - rekao je Kostanjević otkrivši kakva je situacija na terenu.

- Imamo informacije da su neka sela odsječena, od jučer jedan most nije u uporabi. Ali želim naglasiti da su vatrogasci i Crveni križ obišli sve ljude, a područje je zaista veliko. Od 69 naselja, njih čak 36 je pretrpjelo velika oštećenja, a u sedam naselja 99 posto kuća je uništeno. Trenutačno nam je primarni zadatak zbrinuti ljude koji su najviše izgubili. Imamo popis cijeli - oko 4500 objekata je oštećeno, a oko 1900 je potpuno neupotrebljivo. Imamo 398 zahtjeva za mobilne kućice i kontejnere, riješeno je njih stotinjak. Očekujem da će kroz deset dana svi zahtjevi biti riješeni.

Kaže da je donatora puno.

- U stalnom smo kontaktu s njima, ima jedan čovjek koji će donirati stotinjak kućica za cijelo područje, a glinsko područje dobit će njih 20-30... U svakom slučaju, svi ljudi su zbrinuti, a u medijima se svašta provlači...

A gdje je puknuo kontakt s dogradonačelnicom Brankom Bakšić Mitić koja je od prvog dana s ljudima na terenu?

- Dogradonačelnica se izgubila negdje, nije mi se javila. Ali slažem se, trebamo komunicirati.

Dogradonačelnica je u nedjelju otkrila da je u njezinom uredu ostavljeni mrtvi štakor.

- To nije točno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 09:15