KRALJICA POPA NE DOLAZI

Koncertu MADONNE presudili'logistički problemi': Grad ostajebez gostiju i 4 milijuna eura zarade

Veliki zagrebački Madonnin koncert najavljen za 11. lipnja na stadionu u Maksimiru otkazan je pa će tako, na veliko razočaranje obožavatelja, kraljica popa i ovaj put zaobići Hrvatsku na turneji kojom promovira svoj novi album “MDNA” .

Razlog tome su, naveli su danas organizatori iz Adria Entertainmenta i Live Nationa, logistički problemi koji su u njihovu službenom priopćenju prilično maglovito objašnjeni i jasno je samo da su nesuglasice nastale u dogovoru s domaćim partnerima.

Povrat novca

- Nažalost, u svijetu korporativnog biznisa donose se odluke koje su primarne za dobrobit korporacije. U ovom slučaju nismo mogli ići ispod nekih dogovora koje smo imali s domaćim partnerima i preuzeti logističke obveze koje su pred nas naknadno stavljene, a odnose se na način korištenja stadiona. S obzirom na to, zajednička je odluka da bez toga logistički nije moguće na zadovoljavajući način organizirati koncert koji ne bi donio gubitak svim stranama u projektu. Zato smo ga morali otkazati. Povrat novca počinje 19. ožujka - rekao je predsjednik Uprave Adria Entertainmenta, Vladimir Ivanković.

Inače, ulaznice, čije su se cijene kretale od 230 kuna za gornji dio sjeverne tribine do 1790 kuna za VIP ložu, počele su se prodavati polovicom veljače, a povrat novca moguć je na istom prodajnom mjestu gdje su karte i kupljene, dok će kupcima koji su kupovali preko interneta novac biti vraćen na račun.

Visina honorara

Kako doznajemo, samo za pokrivanje troškova organizacije, i domaćih i stranih organizatora, potrebno je prodati oko 30.000 ulaznica prosječne cijene. U to ne ulazi i honorar za izvođača. Kako je visina honorara koji bi, u ovom slučaju, Madonna dobila poslovna tajna i stvar dogovora s organizatorom, u Adria Entertainmentu nisu mogli reći za koju su se svotu bili dogovorili. Prema neslužbenim podacima, kraljica popa po koncertu za sebe i svoju ekipu, koja ima velik broj plesača i ostalih izvođača, traži oko 4,6 milijuna dolara.

Zarada kafića

No, osim obožavatelja, na gubitku je i Zagreb. Naime, prema grubim procjenama Turističke zajednice, tijekom dvodnevnog nastupa irske skupine U2 na maksimirskom stadionu grad je bio u plusu oko osam milijuna eura. Ako tu sumu prepolovimo na jednodnevni nastup u Madonninu slučaju, najmanja dobit za Zagreb bila bi oko četiri milijuna eura. U to je uračunat hotelski smještaj koji je u vrijeme koncerata U2 bio čak 40 posto veći u odnosu na isto razdoblje lani. Zaradili su i kafići kojima se promet povećao 30 posto. U taj izračun ulazi i prosječna dnevna potrošnja svakog stranca koja se kreće od 150 do 180 eura za one koji odsjedaju u hotelu i oko 80 eura za one koji nemaju osiguran smještaj.

Ni iz drugog pokušaja nije uspjela doći

Ovo je drugi put da je Hrvatska ostala zakinuta za Madonnin nastup. Koncert glazbene ikone najavljivan je i 2008. godine, tijekom njezine turneje Sticky&Sweet, no umjesto Zagreba pjevačica se tada odlučila za Budvu. Do detaljnijih objašnjenja zbog čega je koncert otkazan nismo mogli doći, a predsjednik Uprave Adria Entertainmenta, Vladimir Ivanković, jučer je bio u Londonu, gdje je išao na razgovor s partnerima iz Live Nationa i zbog otkazanog koncerta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:08