‘ŽENE ZA ŽENU‘

Konferencija u Varaždinu: Ovih 7 žena odlučilo se udružiti i uzeti budućnost u svoje ruke!

Konferencija se svodila na konkretna iskustva sedam žena, bez uobičajenih floskula
 Žene za ženu

Varaždinke su se odlučile udružiti i uzeti svoju budućnost u svoje ruke. Sedam gradskih poduzetnica ovog je vikenda u Park Boutique hotelu predstavile sugrađankama moguću koncepciju zajedničkog djelovanja kojim bi žene stekle samopouzdanje i vjeru da su i te kako sposobne istovremeno biti ostvarene i privatno i poslovno.

Da jedno ne isključuje drugo i da je stereotip "žena je ženi vuk", samo to – stereotip, dok međusobno se podupirući mogu ojačati na svim poljima. Konferencija se svodila na konkretna iskustva sedam žena, bez uobičajenih floskula i ukazivanja na političku (ne)korektnost, na manje plaće žena za isti posao i za favoriziranje muškaraca pri izboru lidera.

Tako je Antonela Brajković Cesar ženama u publici, za koju su mjesta bila limitirana, ispričala o izazovima pokretana posla koji u tom trenutku u Hrvatskoj nije imao konkurenciju. Antonela je još 2015. godine otvorila prvi obrt za dule koji ne samo da je zaživio, nego i danas, unatoč sve većoj konkurenciji, uspješno posluje. Inicijativa i hrabrost upuštanja u dotad malo poznati područje se isplatilo. Jasna Škiljan ukazala je ženama na važnost financijske neovisnosti u razvoju unutarnje stabilnosti i obrnuto, važnost unutarnje stabilnosti u stjecanju financijske neovisnosti.

image
Žene za ženu

Maja Bilušić, on line poduzetnica i turistički vodič, koja se bez straha od neuspjeha okušala i u nizu drugih poslova, kao razlog je takvog kreiranja svog poslovnog života navela tešku zdravstvenu dijagnozu u poslovno potentnim godinama, sredinom tridesetih, kad se nije predala. Štoviše, upuštala se u nove poslove dok se nije našla u ovome što danas radi.

- Drage moje žene, moj zaključak, nakon tumora je da ne možemo istovremeno biti u stanju ljubavi i u stanju straha. Da bismo išle naprijed i napredovale, i prije nego napravimo prvi korak moramo znati kraj. Imati svoj cilj i svoje zašto. Zašto to radimo? Zašto tamo želimo stići? A onda treba napraviti prvi korak i nastaviti koračati – istaknula je Maja Bilušić.

Jasenka Čerin predstavila se kao "kontrolfrik" te opisala put koji ju je doveo do spoznaje da ne može sve držati pod kontrolom.

- Čitav svoj radni vijek radim na nekoj rukovodećoj poziciji. Tek kad sam svjesno dozvolila da se sve oko mene raspadne, da mi se život kakvog znam raspadne na fragmente, tek tada sam počela biti svjesna sebe. Da sam dovoljno dobra, da sam dostojna i da je u redu da se ponekad stavim na prvo mjesto - zaključila je poduzetnica.

"Kao poslovna žena, moram li birati" naziv je trećeg i posljednjeg panela konferencije, u kojem se predstavila Marijana Mikulić Škrinjar i ispričala o sustavu vrijednosti koji ju je od korporativnog svijeta doveo do poduzetništva dok je Martina Hranj sudionicama približila svijet "storytellinga". Pričanjem priča drugima i ona se sama, naglasila je, osobno i poslovno promijenila.

image
Žene za ženu

- Gradim svoj posao u skladu s vrijednostima koje sam osvijestila kroz svoju punoljetnu karijeru u korporativnom svijetu. Upravo ovaj model otkrivanja sustava vrijednost, meni je od 2020. godine do danas otvorio brojna vrata i omogućio život u skladu sa mnom; ispunjeni, uspješan i autentičan.

No, da bi do toga došlo morala sam puno raditi i na osvještavanju svojih bolnih trenutaka, izgubiti po putu dijelove sebe i ljude koji nisu bili dio mog sustava vrijednosni, probijati brojne svoje granice i izlaziti iz svoje zone komfora – a to je upravo ono što svaki rast i radostan život zahtjeva- zaključila je Marijana Mikulić Škrinjar.

Nakon ovog, prvog javnog predstavljanja, organizatorice uskoro planiraju predstaviti i vlastite mentorske programe i radionice. Prvi sastanak sa svim zainteresiranim ženama najavljen je već za idući tjedan u petak, u Kući pripovijedanja i priča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:38