KORONA U OGULINU

Konobar Željko za Jutarnji o infekciji Covidom: Stvarno ne znam gdje sam pokupio bolest

Budući da nije znao da je zaražen nije posebno pazio na kontakte, u samoizolaciji je čak 13 njemu bliskih osoba
 Dmitry Kaminsky/Alamy/Alamy/Profimedia

Dvije jučer novozaražene osobe u Karlovačkoj županiji dvojica su mladića iz Ogulina, jedan strojovođa, a drugi konobar u popularnom gradskom kafiću, koji međusobno nisu imali nikakve veze ni kontakta. Igrom slučaja, javili su se liječniku s povišenom temperaturom isti dan te im se nalaz pokazao pozitivan na Covid-19. Druga dva slučaja aktivne zaraze su iz Karlovca, student i njegov kontakt.

- Imam povišenu temperaturu i pojačano se znojim, no nemam nikakvih bolova niti tegoba, mogu reći da mi je opće stanje u redu. Doista ne znam gdje i od koga sam pokupio koronavirus. Cijelo vrijeme sam u Ogulinu, no prošlog ponedjeljka sam bio u Baškoj na Krku te sam tamo prenoćio u noći na utorak - rekao nam je konobar Željko.

Budući da nije znao da je zaražen nije posebno pazio na kontakte, u samoizolaciji je čak 13 njemu bliskih osoba, članova obitelji i prijatelja. Epidemiološke službe još utvrđuju kontakte novozaraženih.

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije potvrdili su da je trenutačno pod mjerama samoizolacije 68 osoba, među kojima je i tih četvero oboljelih. Svi imaju lakše simptome i nitko od njih nije hospitaliziran. Drive in testiranje u Općoj bolnici Karlovac ponovno je aktivirano, a testiranja su organizirana i u Ogulinu, uz pojačane higijenske mjere na javnim mjestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:35