VIROVITICA

Konstituiran deveti saziv Gradskog vijeća: HDZ-ova Lahorka Weiss izabrana za predsjednicu

Koalicija HDZ-HSLS ima većinu od deset vijećnika dok oporbu čini 9 vijećnika iz SDP-a, koalicije DP-HSU i HSPD-a
Virovitica
 Zvonimir Barisin/Cropix

Svečanom prisegom u četvrtak navečer konstituiran je deveti saziv Gradskog vijeća Virovitice u kojem većinu od deset vijećnika ima koalicija HDZ-HSLS, i za čiju je predsjednicu ponovo izabrana Lahorka Weiss (HDZ).

Oporbu čine četiri vijećnika SDP-a, tri iz koalicije DP-HSU i dva iz Hrvatska stranka pravne države (HSPD).

Lahorka Weiss je izjavila da očekuje dobru suradnju sa svim vijećnicima, te da ne vidi problem što vladajuća koalicija HDZ-HSLS ima samo jednog vijećnika više.

„Vjerujem da će oporba kao i do sada podržati sve kvalitetne planove, odluke i projekte koji se tiču razvoja grada“, rekla je Weiss.

Dražen Kurečić (SDP) izrazio je uvjerenje kako će vijećnici HDZ-a zbog omjera 10:9 imati više razumijevanja prema oporbenim prijedlozima.

„Nažalost, večeras to nisu pokazali. Predložili smo da u petočlanim odborima imamo po dva člana i da od sedam povjerenstva imamo dva predsjednika, ali naša očekivanja nisu ispunjena“, rekao je Kurečić.

Siniša Prpić (HSPD) i Vladimir Besek (DP-HSU) također su to ocijenili nekorektnim potezom.

„Ekspertizom ćemo kompetentno obraditi sva pitanja, nećemo dopustiti da bude rupa i nedoumica. Kao oporba ćemo biti na razini na koju nisu navikli“, rekao je Besek.

Vijećnicima je na izboru i prisezi čestitao gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da je pred njima realizacija započetih projekata i novi izazovi iz raspoloživih fondova za razvoj grada.

„Zatamnimo političku borbu i bavimo se konkretnim stvarima kako bi opravdali povjerenje građana koji su nam poklonili“, apelirao je Kirin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:22