NAJBOLJI PROJEKT EU

Koprivničko-križevačka županija: Inovativni programi za osposobljavanje nezaposlenih

U sklopu projekta potpisano je 13 ugovora o dodjeli potpora male vrijednosti, u iznosu od 390.000 kuna

Provedbom projekta Partnerstvo za sve 2 doprinijelo se poboljšanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih osoba, žena i mladih do 29 godina što je bio jedan od ciljeva projekta i bio poseban izazov na tržištu rada. U tom smislu bilo je prijeko potrebno osigurati razvoj i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, što je postignuto uspješnom provedbom navedenog projekta kojeg je u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici prijavila PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je započeo s provedbom 14. svibnja 2018. godine, a završio je 14. studenoga 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta bila je 1.999.427,02 kune, uz vlastito sufinanciranje od 18.462,76 kuna, dok je iznos isplaćenih bespovratnih sredstava bio 1.882.150,57 kuna.

Klub za zapošljavanje

Suradnjom partnera u projektu razvijeni su i uspješno realizirani inovativni programi osposobljavanja za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina za zanimanja konobar/ica, kozmetičar/ka, radijski voditelj/ica i ostale jednostavne poslove u ugostiteljstvu temeljem kojih su provedene aktivnosti mentoriranja za 6 nezaposlenih osoba kod 5 poslodavaca, dok je kroz osnivanje i rad Kluba za zapošljavanje provedeno osnaživanje i motiviranje pripadnika ranjivih skupina za ulazak na tržište rada.

Individualna savjetovanja

Provedena su i individualna savjetovanja s polaznicima radionica i edukacija te su održane razne edukacije za sveukupno 128 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina.

Organizirana je i provedena radionica na temu PCM – Upravljanje projektnim ciklusom, konferencija „Izazovi ženskog poduzetništva” i mini konferencija na temu „Skener osobnosti“, organiziran je i proveden „IT” Boot camp, kao i „Taste the idea” Boot Camp za nezaposlene osobe. Uređen je prostor Tehničkog tajništva LPZ-a KKŽ, koji je postavljanjem stubišne rampe prilagođen osobama s invaliditetom. Prošireno je članstvo LPZ-a KKŽ za 3 nova člana te je organizirano i provedeno 5 radionica za zaposlenike institucija članova LPZ-a s ciljem unapređenja kapaciteta i umrežavanja LPZ-a KKŽ.

Jedna od najuspješnijih inicijativa svakako je izrada Programa dodjele potpora male vrijednosti te dodjela i potpisivanje 13 Ugovora o dodjeli potpore male vrijednosti u iznosu od 390.000,00 kuna od strane Koprivničko-križevačke županije kao partnera u projektu, čime je kroz samozapošljavanje izravno potaknut razvoj malog poduzetništva. Ta je inicijativa prepoznata i uspješno nastavljena i nakon završetka ovog projekta, budući da su potpore dodijeljene i 2020. i 2021. godine.

Kombinacijom projektnih aktivnosti ostvaren je značajan doprinos poboljšanju zapošljivosti ranjivih skupina na području Koprivničko-križevačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:49