DEVETA OD 27

Korak bliže Europskoj uniji: Češka završila ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora

zagreb 130607strossmayerov trgzastave rh i eu na kisitijekom kratkog proljetnog pljuska zastave republike i hrvatske unije smocene kisom stvorile su zanimljivu kreaciju foto elvir tabakovic / CROPIX-zag-
 Elvir Tabakovic / CROPIX

ZAGREB - Češki predsjednik Vaclav Klaus potpisao je ratifikacijski dokument o pristupanju Hrvatske u članstvo Europske unije, te je time Češka u potpunosti izvršila ratifikacijsku proceduru hrvatskog pristupnog ugovora, potvrđeno je u utorak Hini u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Potpisom češkog predsjednika završen je ratifikacijski proces hrvatskog pristupnog ugovora, a Češka je tako postala deveta zemlja članica Europske unije koja je završila proces ratifikacije.

Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, prva je ratificirala Slovačka 1. veljače, a do sada su, uz Slovačku i Češku, ugovor ratificirale i Mađarska, Bugarska, Italija, Malta, Latvija, Cipar i Litva.

Da bi Hrvatska 1. srpnja 2013. postala punopravna članica Europske unije, ugovor moraju ratificirati sve zemlje članice Unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:28