NITKO NEMA SIMPTOME

Korona i na otoku Krku, a u Lovranu zbog zaražene učenice u samoizolaciji cijeli razred

Djevojčica nije imala nikakvih simptoma, a testirali su je u Zagrebu gdje je otišla na operativni zahvat
 Tom Dubravec/Cropix

Krčka 'korona evidencija' od jučer je jača za nova dva oboljela: jedan zaraženi u Klimnu, mjestu na području Općine Dobrinj i drugi u Baški, te sedam njihovih kontakata u samoizolaciji, rezultat su prvih, intenzivnih aktivnosti nadležnih epidemiologa, javlja Novi list. Ni kod jednog od dvojice novooboljelih otočana nije utvrđen način na koji su se zarazili pa tako niti izvor njihova oboljenja

Kod obojice su prisutni vrlo blagi, zapravo gotovo pa nikakvi simptomi bolesti, ali jedan od dvojice otočana je hospitaliziran, prenose epidemiolozi zaduženi za nadzor i praćenje ovih slučajeva. Razlog hospitalizacije je preventivne prirode i nije povezan s konkretnim simptomima, već je u zdravstvenu ustanovu do daljnjega smješten isključivo stoga što boluje od više drugih, kroničnih bolesti. Drugi otočanin pak do daljnjega će se liječiti i od kontakata s okolinom 'štititi' iz svog doma.

Iako se jučer glas o dva otočna slučaja korone brzo proširio Krkom, dobar dio 'informacija' koje su počele kružiti pokazao se netočnima. Pričalo se tako o zatvaranjima nekih lokala na području Dobrinjštine kao i izvorima bolesti u kontaktima jednog od oboljelih sa stanovitom osobom iz Srbije, ali provjerom tih navoda ipak se došlo do zaključka da su priče koje su strelovito prostrujale otokom ipak bile tek - ćakule.

Od dobrinjskog općinskog načelnika Nevena Komadine doznaje se pak da ga je, iako tek telefonski a ne i pismeno, o pojavi korone na području Dobrinjštine telefonski informirao načelnik županijskog stožera CZ-a Marko Boras Mandić.

- Osim te telefonske dojave, ja drugo saznanje o tome nemam i iskreno govoreći, nisam baš niti sretan načinom na koji se ovakvom, prilično osjetljivom situacijom sad upravlja jer ne mogu pobjeći od dojma da se izostankom ozbiljnijih i uigranijih poteza, među ostalim i onih komunikacijske prirode, ostavlja previše prostora špekulacijama i dezinformacijama, izjavio je.

Učenica trećeg razreda lovranske Osnovne škole 'Viktor Car Emin' pozitivna je na COVID-19, potvrdila je to jučer ravnateljica škole Iva Erceg.

- Nakon što je stigla potvrda da je učenica, koja je posljednjeg dana nastave bila u školi, pozitivna, poduzeli smo sve potrebne mjere. Dezinficirali smo školu te je obavljeno testiranje učenika njezinog razrednog odjela na koronavirus. Učenici razreda i učiteljica nalaze se u samoizolaciji te čekaju rezultate testova koji bi trebali biti gotovi u roku od 48 sati - rekla je Erceg.

Kako saznaje Novi list, djevojčica nije imala nikakvih simptoma. Za pozitivan nalaz saznala je tek nakon završetka nastave, a njeno testiranje na COVID-19 u KB-u Sestara milosrdnica bilo je obavljeno iz razloga što se djevojčica spremala na operativni zahvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:29