UVEDENA KARANTENA

Korona se probila u karlovački dom za starije: Od tri zaražene osobe, dvije imaju blage simptome

Ravnateljica ne zna otkuda je virus stigao u Dom, jer su se kao i sve druge ustanove držali propisanih mjera.
 Tom Dubravec/Cropix

Koronavirus se probio u Dom Sv. Antun, koji je s oko 220 korisnika najveći umirovljenički dom na području Karlovačke županije. Ravnateljica Štefica Ljubić Mlinac nam je potvrdila da su zaražene tri starije žene, jedna u dubi od 85 godina, te dvije 95-godišnjakinje te su sve hospitalizirane u Općoj bolnici Karlovac.

Jučer smještena u bolnicu 85-godišnja žena je bila boležljiva i sklona povišenoj temperaturi, dok su dvije starije žene otišle s vrlo blagim simptomima. Ona ne zna otkuda je virus stigao u Dom, jer su se kao i sve druge ustanove držali propisanih mjera.

Tri bake su bile smještene u stacionaru, zajedno s još osamdesetak korisnika. Taj dio je u ponedjeljak odvojen od stambenog dijela doma, a danas su testirani svi korisnici, kao i 15 zaposlenika koji su svoja testiranja obavili preko drive-ina, te se sada nalaze u samoizolaciji. Svi ostali korisnici ne smiju napuštati svoje sobe, te su i svi oni u svojevrsnoj karanteni.

- Izdržali smo koliko smo mogli bez koronavirusa, no sve mi se čini, da je, usprkos svim mjerama, to na kraju pitanje sreće i pitanje vremena, nažalost - kaže ravnateljica Ljubić Mlinac.

S ove tri žene ukupno je jučer bilo 20 novooboljelih osoba na području Karlovačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:14