UDAR NA SUSTAV

KORONAVIRUS 'NAPAO' SPLITSKU HITNU I DOM ZDRAVLJA Kod djelatnika Hitne potvrđena zaraza, po Domu zdravlja šetao zaraženi pacijent

 
 Nikola Vilić / CROPIX

Iz preventivnih razloga, djelatnici obaju rendgena koja posjeduje Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije (DZ SDŽ), na Školskoj poliklinici i u Kavanjinovoj ulici, stavljeni su, odnosno bit će stavljeni, u izolaciju, javlja Slobodna Dalmacija.

Djelatnici rendgena u Kavanjinovoj su u izolaciji od jučer, a ovi sa Školske poliklinike bit će od danas poslijepodne.

- Moramo ljudima javiti da ne dolaze raditi na rentgen na Školskoj poliklinici jer im je smjena danas popodne - kazuje nam naš sugovornik iz DZ SDŽ.

Djelatnici rendgena su u izolaciji zbog pacijenta koji je, kako se naknadno utvrdilo, pozitivan na koronavirus, a koji je u petak "šetao po liječnicima", kako bi spoznao što se događa s njegovim zdravljem.

Zbog tog "šetača", kojemu je potvrđen koronavirus, u samoizolaciji je i njegova izabrana liječnica, koja radi u zgradi "Starog rodilišta" u Matoševoj ulici.

Priča ide ovako, vidjevši da ima zdravstvenih problema, Splićanin je, ne sumnjajući da se zarazio koronavirusom, otišao kod svoje izabrane liječnice u Matoševu ulicu. Žena ga je normalno primila u svoju ordinaciju i pregledala te mu dala uputnicu za RTG pluća. I on je otišao snimiti pluća.

I kada je naknadno utvrđeno da je čovjek pozitivan na koronavirus, nastala je strka. Prvo je u utorak zatvoren jedan rendgen (Kavanjinova), a danas je oko 11.15 sati Ravnateljstvu DZ SDŽ javljeno da moraju "pod ključ" staviti i drugi rendgen (Školska Pliklinika), što će biti napravljeno poslijepodne.

Zbog čega su zatvorena oba rendgena za sada ostaje tajna. Ili je "šetač" bio na oba rendgena, ili je jedan od rentgena "posjetio" neki drugi "pacijent šetač", za kojeg je naknadno utvrđeno da je zaražen koronavirusom.

Da koronavirus ne bira gdje će "udariti", kazuje i informacija po kojoj se virus pojavio i u Prijavno-dojavnoj jedinici Zavoda za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Tamo je, kako saznajemo, kod jednog djelatnika potvrđeno prisustvo koronavirusa, za jednu se djelatnicu još čekaju nalazi iz Zagreba, dok je jedna djelatnica u samoizolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:47