OŠTAR ODGOVOR S MARKOVA TRGA

Kosor: Bilo bi dobro da se Josipović vrati u svoje ustavne okvire. Dobro bi mu došao jedan kvalitetan pravnik

Zagreb, 150611.Opaticka 18.Preporodna dvorana.Svecanost povodom 50 godina medicinskih znanosti.Na slici: Ivo Josipovic i Jadranka Kosor daju izjave za medije.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

ZADAR - Premijerka Jadranka Kosor je nakon otvaranja plinovoda i vodovoda u zadarskom zaleđu te polaganja vijenca na spomenik braniteljima kod Zelenog hrasta odgovorila na nekoliko pitanja o završetku pregovora, datumu izbora i u biti nastavila polemiku s predsjednikom Ivom Josipovićem.

- Vjerovala sam da se i predsjednik Josipović veseli završetku pregovora s EU zajedno ostalim građanima Hrvatske, a sad daje ocjenu da se to moglo učiniti i ranije. A zaista smo ostvarili povijesni cilj jer je ova Vlada odblokirala pregovore i obavila veliki dio posla od borbe protiv korupcije i kriminala do mnogih reformi. Žao mi je ako ne misli da je to povijesni uspijeh, rekla je Kosor a na pitanje o kako Josipović ne smatra Vladu nositeljem borbe protiv korupcije već da su to državni organi rekla je kako ni ona ni Vlada ne mogu nikoga uhititi.

- To što predsjednik tvrdi kako nisam nikoga prijavila, pitanje je zapravo otkud predsjedniku RH. Je li to zapravo nagovještaj da on želi nadzirati potpuno neovisna tijela. To bi bilo jako loše. Naravno da je zabrinjavajuća i njegova izjava kako će njegova popularnost koristiti SDP-u u parlamentarnim izborima. To je loše, bilo bi dobro da se predsjednik vrati u svoje ustavne okvire i vjerujem da će to tako biti. Svari su vrlo jasne, radi se o uplitanju u poslove drugih. Sad želi i potpisati završšetak pregovora, a tvrdi da to nije povijesno dostignuće. Što se tiče upletanja u određivanje datuma izbora treba znati da jedan neradni dan košta 1,1 milijardu kuna, a zato sumnjam da si možemo priuštiti toliki trošak ako se dan izbora želi pomaknuti na 5. ili 6. prosinca. Ako mi predsjednik želi preporučiti kvalitetnog pravnika valjda da ne bismo radili ovakve propuste, možda bi i u Uredu predsjednika trebao jedan kvalitetan pravnik, mi ih u Vladi imamo sasvim dovoljno za sva potrebna tumačenja, rekla je premijerka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:06