UDARANJE ISPOD POJASA

Kosor: Čačić drugima prijeti zatvorom, a sam je skrivio nesreću

Premijerka je komentirala izjavu čelnika HNS-a Radimira Čačića da će smjenjivati ministre koji odlaze u Remetinec
 Neja Markičević/Cropix

VINKOVCI - Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor u utorak je u Vinkovcima, na upit novinara, komentirala izjavu čelnika HNS-a Radimira Čačića da će premijerka smjenjivati ministre koji odlaze u Remtinec.

- Mislim da nije dobro da osoba iz političkog života Hrvatske, koja se nalazi u teškoj i osobnoj situaciji s obzirom na nesreću u kojoj je sudjelovao, drugima prijeti zatvorom - komentirala je Kosor.

Pritom je Čačićevu izjavu ocijenila kao neprikladnu. Premijerka je dodala i da bi „cjelokupna oporba“ trebala poduprijeti Vladu RH u borbi protiv korupcije i kriminala, kao i u drugim važnim projektima poput završetka pregovora za ulazak u EU i borbe za gospodarski oporavak.

Kosor je novinarima odgovorila i na upit vezano uz najavu odlaska premijera Crne Gore Mile Đukanovića. Rekla je da o Đukanovićevom odlasku osim medijskih najava nema službenih saznanja, no novinare je zanimala i usporedba takvih najava s hrvatskim slučajem i odlaskom bivšeg premijera Ive Sanadera.

- Treba pričekati što će se u Crnoj Gori dogoditi, no ni na koji način ne bih uspoređivala - rekla je dodavši kako svaka zemlja ima svoj put te ponovivši kako još nema relevantnih podataka za procjene ili usporedbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:21