ČVENK NA BOHINJU

Kosor i Pahor šetali pokraj jezera, pa ručali pastrvu sa šafranovom pjenom

 Konjević/CROPIX

BOHINJ - Za sve one koji su se čudili kako su premijeri Hrvatske i Slovenije za samo jedan sat uspjeli riješiti još jedan problem koji je dvije zemlje mučio 18 godina, slovenski premijer Borut Pahor je istaknuo da je tako bilo i u Trakošćanu.

- U Trakošćanu je stanje bilo takvo da si političari jedne i druge strane ne bi dali čuvati ni nacrtane ovce. Kada smo tamo rekli da smo dogovorili smjer za rješenje koje će omogućiti i hrvatske ambicije da završi pregovore s EU komisijom i pitanje granice, naše su izjave zaprepastile javnost. Ni naši suradnici nisu vjerovali da je to moguće - naglasio je Pahor.

U Bohinju nije bilo crvene haljine i crvene kravate ali bliskost se ipak osjećala kada je Pahor rekao da će se razgovori nastaviti, “ali prvo nešto kaži još ti”.

Jadranka Kosor izjavila je da su joj Slovenci mahali još po cesti, a slično je bilo i kada su se premijeri pojavili uz obalu jezera gdje ih je dočekao pljesak. Premijerka je s konferencije za novinare pozvala slovenske turiste da dođu u Hrvatsku.

Potom su prošetali uz jezero kroz šumarak, uslijedio je ručak.

Kao glavno jelo poslužen je pečeni file pastrve sa šafranovom pjenom, ječmeni rižot te prilog po izboru, a kao desert sorbet od jagode na lješnjakovu biskvitu, obložen jagodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 02:36