REAKCIJA PREMIJERKE

Kosor: Institucije neka rade, a mi ćemo odlučiti o izbacivanju Polančeca iz HDZ-a

Institucije pravne države moraju raditi svoj posao. Imaju punu potporu Vlade. Bez obzira na ime i prezime, bez obzira na pripadnost političkoj stranci, rekla je Kosor
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor jutros je na otvaranju postrojenja za proizvodnju radiofarmaceutika Ruđer Medikol Ciklotron u Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu izjavila da će se danas razgovarati o mogućem izbacivanju uhićenog bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca iz Predsjedništva HDZ-a.

Komentirajući uhićenje Damira Polančeca premijerka je rekla: - Nemam posebnog komentara osim onog što govorim od početka svog mandata, a to je da institucije pravne države moraju raditi svoj posao. Imaju punu potporu Vlade, odnosno onoga što se zove politički milje. Bez obzira na ime i prezime, bez obzira na pripadnost političkoj stranci, ali vodeći računa o temeljnom ustavnom načelu da je svatko nevin dok se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže krivnja.

Upitana predstavlja li današnje privođenje Damira Polačeca političku štetu s obzirom da je član Predsjedništva stranke, te misli li je li moguće da je on kao potpredsjednik Vlade činio kriminalna djela, Kosor je ponovila, kako Vlada i HDZ daju punu potporu radu državnih tijela u borbi protiv korupcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 10:58