KRAJ HARAČA?

Kosor: Moguće ukidanje kriznog poreza za primanja od 3.000 do 6.000 kuna

Premijerka se osvrnula bila i na prijevremene izbore za koje smatra da su nepotrebni, ali ako dođe do njih, ne sumnja u ponovnu pobjedu svoje stranke
 Neja Markičević/CROPIX

ZLATAR - Učinit ćemo sve da Ministarstvo poljoprivrede da potporu onima kojima je to nužno, ali vodeći računa o tome da je proračun za ovu godinu ograničen. Bit ću prva koja će tijekom ove godine, ako to bude moguće, ukinuti i stopu kriznog poreza za plaće i mirovine između tri i šest tisuća kuna – rekla je premijerka Jadranka Kosor na sinoćnjoj proslavi 20-godišnjice HDZ-a Krapinsko-zagorske županije u Zlataru, na koju je stigla u pratnji potpredsjednika Vlade Darka Milinovića, potpredsjednika Sabora Ivana Jarnjaka i drugih dužnosnika.

Osvrnula se i na zazivanje prijevremenih izbora, rekavši da za tim posežu neki iz politikantskih razloga.

- Što se nas u HDZ-u tiče, prijevremenih izbora neće biti, oni nisu potrebni. Mi znamo što hoćemo i kamo idemo. Što se gospodarstva tiče, idemo prema izlasku iz krize, a što se EU tiče, idemo prema završetku pregovora - optimistična je Kosor, upozorivši da bi prijevremeni izbori zatvorili vrata završetku pregovora, odnosno prolongirali iz za nekoliko mjeseci.

- No, kad bi se oni iz nekih razloga i dogodili, a vjerujem da neće, mi bismo ponovno pobijedili. Očekujemo da će pregovori završiti ove godine i da ćemo 2011. potpisati pristupni pregovor za ulazak Hrvatske u EU, u društvo gdje oduvijek pripadamo - zaključila je temu izbora i pregovora Kosor.

Za godinu koja je u tijeku kaže da će biti vrlo teška, teža nego prošla, koja je, rekla je, 'bila strašna'.

- Stoga su zadaće ove Vlade potpora gospodarstvu, čuvanje svakog radnog mjesta i očuvanje postojećih te izlazak iz krize. Utemeljili smo nekoliko mjera za pomoć gospodarstvu koje već daju prve rezultate. Kreću i nove akcije jer novaca ima - rekla je premijerka, najavivši i nove mjere potpora tvrtkama s velikim teškoćama.

- Vjerujem da ćemo ljudima time dati vjetra - dodala je, otklonivši i spekulacije o prijeporima između Vlade i guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, prema kojemu 'gaji veliko poštovanje'.

I na koncu, najavila je beskompromisnu borbu protiv korupcije 'do zadnjeg daha'.

- Borba protiv korupcije ne znači da samo upremo u tuđe dvorište već se ona mora voditi i pred našim pragom. A parlamentarnim strankama poručujem, neka svako pomete pred svojim vratima - završila je svoj 'zlatarski govor' premijerka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:50