PRIČAM TI PRIČU

Kosor: Ne čistim HDZ od Sanaderovih ljudi nego jačam stranku

Premijerka je demantirala da raspuštanje HDZ-ove zagrebačke podružnice ima veze s unutarstranačkim čistkama odnosno micanjem Sanaderova kadra
 Željko Šop / CROPIX

RIJEKA - Na pitanje je li na sastanku s mađarskim premijerom bilo razgovora o blokiranom depozitu Podravke u OTP-banci, Kosor je rekla da je od mađarskog kolege dobila informacije kako je sva dokumentacija o tom slučaju dostavljena nadležnim službama i Državnom odvjetništvu.

Komentirajući nastavak akcije policije i Uskoka u Podravci, rekla je da Vlada stoji iza državnih institucija koje odrađuju svoj posao. Ponovno je demantirala da raspuštanje HDZ-ove zagrebačke podružnice ima veze s unutarstranačkim čistkama odnosno micanjem Sanaderova kadra.

- Riječ je o potezima koji su bili nužni za jačanje stranke - rekla je Kosor. Dodala je da će zbog tih odluka ojačati zagrebački HDZ, što je važno u kontekstu parlamentarnih izbora, ali i sadašnje pozicije vodeće stranke vladajuće koalicije.

Što se tiče slučaja 3. maj, Kosor tvrdi da zasad informacije ima samo iz medija, no da očekuje detaljno izvješće te je najavila, ako se objavljeni podaci pokažu točnima, da će onda vrlo brzo povući i konkretne poteze.

- Ako je točno da je 3. maj na reprezentaciju lani potrošio navedni iznos, mogu tek reći kako je u pitanju četverogodišnji trošak Ministarstva branitelja, kojem sam bila na čelu. Moramo biti skromni i odgovorni u trošenju novca ne samo u vrijeme krize, nego i inače, a pogotovo kad je riječ o tvrtkama u teškoćama - rekla je Kosor.

Na pitanje hoće li prema Starčeviću, ako se navodi pokažu točnima, biti sankcija i u HDZ-u jer je na funkciji potpredsjednika riječkog HDZ-a, odgovorila je da će i tu povući odlučne poteze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:00