ŠEF HSLS-a

KOSOR O TRZAVICAMA U VLASTI 'Meni je važnije mišljenje Bože Petrova od stava Ivana Kovačića. Prijevremeni izbori na jesen? Šansa je 50:50'

 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je, gostujući u Dnevniku televizije N1 , ustvrdio da vladajuća koalicija za sada ne puca, unatoč tome što i HSLS i Mostov Ivan Kovačić pričaju o novim izborima.

'Ja sam prije dva mjeseca pozvao na rješavanje problema građana te da u slučaju da to ne počnemo raditi raspišemo prijevremene izbore', rekao je Kosor za N1.

Kosor je odbio ideju da se Most jednostavno zamijeni s nekim drugim jer bi to, prema njemu, bilo 'kupovanje ne jednog, nego 15 zastupnika'.

'Meni je od Kovačićevog mišljenja važnije ono Bože Petrova, a on je rekao da Most ostaje u koaliciji sve dok se provode reforme', rekao je Kosor. 'Hoće li prijevremenih izbora biti na jesen? Za takvo što su uvijek šanse 50:50. Mi moramo nešto učiniti, moramo napokon provesti te reforme.'

Kosor je rekao da kadroviranje koje tek treba provesti nije problem, unatoč tome što se radi o više od 100 javnih poduzeća i o nekim zamjenicima ministara.

'Reforme su problem jer se tiču ljudi, a ako njima nešto uskratite, bit će nezadovoljni. Moramo smanjiti javni dug, a to znači da ćemo možda morati prodati nešto što nije od strateškog interesa', dodao je Kosor. 'To nisu Hrvatske šume, HEP i Hrvatske vode. Prodajom drugih poduzeća možemo kapitalizirati 200 milijuna eura i eliminirati dio duga', izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:21