PREMIJERKA UZVRAĆA

Kosor odgovorila HDSSB-u: Glavaševa putovnica na mom stolu? Dugo nisam čula nešto gluplje!

Kosor nije željela komentirati jučerašnji prosvjed radnika Đakovštine jer smatra kako je i u njima previše političke manipulacije
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska vlada radi sve kako bi pomogla radnicima Đakovštine i vjerujem da ćemo uskoro pronaći odgovarajuće rješenje - izjavila je danas premijerka Jadranka Kosor nakon konferencije o stanju u zemljišnim knjigama i katastru u organizaciji HUP-a i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije.

Kosor nije željela komentirati jučerašnji prosvjed radnika Đakovštine te sve ostalo što se s njima povezuje jer smatra kako je i u njima previše političke manipulacije .

- Problem je ogroman, velik i iznimno težak, ali dakako da Vlada neće sa strane gledati što se događa. Tražimo način da pomognemo. Jučer smo dokasna radili na tome, a danas ćemo nastaviti konzultacije. Vjerujem da ćemo pronaći neko rješenje, svakako bez političkih pritisaka - pojasnila je Kosor.

Dodala je i kako nije vrijeme da netko na teško rješivom problemu 'skuplja političke bodove' te istaknula kako Vlada ne snosi odgovornost za Đakovštinu, no ima mnogo razumijevanja za težak život i frustracije ljudi.

Kosor napominje kako bi se svi oni koji rade u politici trebali okupiti oko rješavanja problema radnika Đakovštine.

Novinari su premijerku ponovo upitali ima li HDZ većinu u Saboru na što je Kosor potvrdno odgovorila. Međutim, pitanje da prokomentira tvrdnju zastupnika HDSSB-a da zahtjev za izdavanjem putovnice Branimiru Glavašu stoji na njezinom stolu , Kosor je rekla da 'dugo nije čula nešto gluplje'.

- Ja nisam niti Ministarstvo unutarnjih, a ni Ministarstvo vanjskih poslova zaključila je premijerka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:17