CESTA OD 640 MIL. KN

Kosor otvorila cestu od 3,5 km koja se 'gradila' 8 godina. Obersnel: Evolucija je spora...

Kosor kaže da se nema potrebe stalno vraćati u prošlost te da je bitno da je ovaj važan objekt gotov
Rijeka, 300511.Danas je otvorena cesta D404, Luka Brajdica - cvor Draga. Svecanost pustanja u promet drzavne ceste D404 odrzana je na zapadnom ulazu u tunel Pecine, a otvorila ju je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. Svecanosti su uz brojne goste prisustvovali i gradonacelnik Rijeke Vojko Obersnel, zupan primorsko-goranski Zlatko Komadina te ministri Bozidar Kalmeta i Branko Bacic. Na slici: Zlatko Komadina, Vojko Obersnel, Jadranka Kosor, Bozidar Kalmeta.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / CROPIX

RIJEKA - Kao što je i najavila početkom svibnja, premijerka Jadranka Kosor danas je otvorila riječku cestu D404 koja zaobilaznicu spaja s riječkom lukom, dionicu dugu tri i pol kilometra koja se počela graditi još 2003. godine. Premijerka je na otvorenje 640 milijuna kuna vrijedne prometnice stigla u pratnji ministara Božidara Kalmete i Branka Bačića.

Da će cesta biti otvorena do kraja svibnja obećala je prilikom prethodnog posjeta Rijeci, kada joj se po tom pitanju obratio jedan Riječanin iz Foruma mladih SDP-a. Otvorenje se, naime, zbog raznih tehničkih razloga najavljivalo i odgađalo već desetak puta, a cesta je završena još prije dvije godine, tako da je spomen D404 do sada uglavnom izazivao ogorčenje Riječana.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na otvorenju je podsjetio na te činjenice, narušivši idiličnost same svečanosti. Istaknuo je da će pitanje zašto je sve tako dugo trajalo po svoj prilici ostati bez odgovora. Kazao je i da će još najmanje godinu dana biti gužvi u centru Rijeke, jer još uvijek nema spoja prema kontejnerskom terminalu, no da će one ipak biti manje nego do sada.

- Evolucija je spor proces koji traje milijunima godina tako da smo se navikli na čekanje - rekao je Obersnel u ironičnom tonu.

Jadranka Kosor rekla je, pak, da se nema potrebe stalno vraćati u prošlost te da je trenutno bitno da je ovaj važan objekt gotov. Još jednom je podsjetila da je Vlada u Primorsko-goransku županiju, a posebno u Grad Rijeku, do sada uložila 4,5 milijarndi kuna, čime su dokazali da im je ovaj dio Hrvatske u srcu te da im je bitan ravnomjeran razvoj cijele zemlje, bez obzira tko je gdje na vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:31