VELIKI GAF U BJELOVARU

Kosor pobrkala lončiće i HDZ označila kao negativce: Vrijeme je da imperija, koja se zove HDZ, uzvrati udarac!

Premijerka je poručila da joj lekcije kako se vodi država neće držati 'oni koji su iz sabornice izašli 25. lipnja 1991.'
 Ranko Šuvar/Cropix

BJELOVAR - Premijerka Hrvatske i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na skupu u Bjelovaru svojim je govorom oduševila okupljene, no kao i njezin stranački kolega Vladimir Šeks, poslužila se filmskom metaforom koja, zapravo, HDZ opisuje vrlo negativno.

Naime, Kosor je najavila da će 'Imperija (HDZ) uzvratiti udarac', što je popularni naslov iz filmske sage Ratova zvijezda, no premijerka je smetnula s uma da je u tom popularnom znanstveno-fantastičnom serijalu 'Imperija' - glavni negativac.

- Ovako zajedno, ovako složni i u prijateljskom ozračju nitko nam ništa ne može. Ovo je trenutak da se još jednom kaže ono što govorim posljednjih dana odgovarajući na sve one uvrede i napade koji stižu sa svih strana, mi se vas ne bojimo - poručila je premijerka Kosor na što je dobila snažan pljesak publike.

- Neće nam lekcije o tome kako se vodi država, kako se završavaju pregovori, kako se bori za gospodarski oporavak i kako se bori protiv korupcije, kao ni o tome što ćemo i kako slaviti te koga ćemo poštovati, držati oni koji su iz sabornice izašli 25. lipnja 1991. godine - naglasila je Kosor.

Dodala je kako se HDZ mora 'još čvršće okupiti i biti još odlučniji' jer je ova predizborna kampanja - neravnopravna borba, naglašavajući kako HDZ nema isti pristup medijima kao oni koji neprestano napadaju vladajući stranku.

Predsjednica Vlade osvrnula se na obećanja HDZ-a, dana i izvršena, od dovršetka pregovora s EU do borbe s korupcijom , te istaknula kako će HDZ s tom 'nepravnopravnom borbom' još žešće nastaviti u novom mandatu kako 'oni koji ovih dana prijete državnom odvjetništvu i sudovima' ne bi doživjeli uspjeh, aludirajući pritom na istupe članova Kukuriku koalicije.

Kosor je u ime HDZ-a zajamčila kako neće biti smanjivanja plaća i mirovina te najavila umirovljenicima isplatu još jedne rate koju im država duguje i to u iznosu od 820 milijuna kuna.

- Vrijeme je da imperija, koja se zove HDZ, uzvrati udarac! Kako? Pobjedom naravno! - zaključila je bila premijerka Kosor uz veliko odobravanje okupljenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:03