SJEDNICA VLADE

Kosor: Polančec pokazao da je mudar političar i odgovorna osoba

Polančeca danas nije bilo na sjednici Vlade, a u ovom trenutku još nije poznato tko će ga zamijeniti
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor izvijestila je na početku današnje sjednice Vlade da je prihvatila ostavku Damira Polančeca, dosadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, te da je o njoj izvijestila Sabor.

„Time je Polančec pokazao da je mudar političar i odgovorna osoba, a pokazao je i odgovornost prema Vladi i prije svega stranci kojoj pripada. Sada otvara novi prostor za sebe, kako bi mogao zaštiti sebe i svoju obitelj. U tome će imati našu potporu“, kazala je Kosor, dodavši kako je s Polančecom bolje surađivala dok je bila premijerka, nego dok su oboje bili potpredsjednici Vlade.

Nešto otvoreniji i oštriji prema dojučerašnjem potpredsjedniku Vlade bio je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac.

„Dobro je da je Polančec podnio ostavku. Time je Vlada rasterećena njegove objektivne odgovornosti u aferi Podravka. Očekujemo da će njegova odluka pridonijeti daljnjem provođenju našega programa“, kazao je Uzelac.

Polančeca danas nije bilo na sjednici Vlade, a njegov je resor zastupala državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tamara Obradović – Mazal. U ovom trenutku još nije poznato tko će zamijeniti Polančeca. Ipak, prema neslužbenim informacijama iz redova vladajuće koalicije, u novoj kadrovskoj križaljci najvjerojatnije će se ići na razdvajanje njegovih dviju funkcija, pa bi jedna osoba mogla zauzeti mjesto potpredsjednika Vlade za gospodarstvo, a druga poziciju ministra gospodarstva.

Kosor se osvrnula i na predsatojeće potpisivanje arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, čiji je tekst Vlada jutros, nakon telefonske sjednice, uputila u saborsku proceduru. Tekst arbitražnog sporazuma, tvrdi Kosor, predstavlja win-win situaciju, kojom će biti zadovoljne i Hrvatska, i Slovenija, i EU. Zato su, kaže premijerka, već počele pripreme za potpisivanje arbitražnog sporazuma, što bi se trebalo dogoditi u srijedu.

„Iako je bio pozvan, šef SDP-a Zoran Milanović nije se pojavio na današnjem sastanku, već mi je preko medija poručio da neće doći. Dobro, to je stvar stila, svatko od nas ima svoj stil komuniciranja s javnošću“, izvijestila je Kosor o još jednom neuspjelom pokušaju da sa šefom SDP-a postigne dogovor oko arbitražnog sporazuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:40