NOVE OVLASTI POLICIJI

Kosor: Policija mora biti sigurna dok osigurava druge

Borovo, 020510.Vrh drzave okupio se na 19. obljetnici pogibije 12 hrvatskih policajaca u selu Borovo kod Vukovara. Na fotografiji: predsjednik sabora Luka Bebic, predsjednik RH Ivo Josipovic i premijerka Jadranka Kosor.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

BOROVO – Predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je, komentirajući izgrede na subotnjoj nogometnoj utakmici Dinamo-Hajduk na Maksimiru, oštrije i odlučnije korake u borbi protiv huliganstva.

- Sigurno je da se mora mijenjati zakon i ovlasti policije, u smislu da svaki policajac osiguravajući svoj život, živote svih navijača kao i nacionalna dobra, bude prije svega sam siguran - rekla je u nedjelju u Borovu kod Vukovara. Premijerka je dodala i kako po tom pitanju treba napraviti 'odlučne rezove i promjene'.

- Očito ćemo morati ići u drastične zakonske mjere, odnosno kazne za počinitelje kaznenih djela - zaključila je, uz komentar kako 'očito treba još dublje zarezati'.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarsko izrazio je ogorčenost MUP-a zbog, kako je rekao, bestijalnog napada na policajce koji su na stadionu radili svoj posao, dakle osiguravali red i mir.

- Očito je da Zakon o navijačima treba biti još rigorozniji - rekao je Karamarko, dodavši i kako bi Zakon o policiji po svemu sudeći morao policajcima davati veće ovlasti, na čemu već, u smislu zakonskih izmjena, radi radna skupina.

Komentirajući nerede na utakmici, predsjednik Republike Ivo Josipović ukazao je na važnost 'efikasnosti u prevenciji'.

Spomenuo je potrebu poboljšanja određenih zakona, kao i ulogu pravosuđa u 'pravednom kažnjavanju divljaštva'.

Predsjednica Vlade komentirala je i prvosvibanjske prosvjede sindikata, rekavši novinarima kako misli da građani razumiju aktualnu situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi.

Kao 'dobar znak' ocijenila je to što su sindikalni čelnici na sjednici GSV-a podržali Vladin program gospodarskog oporavka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:07