TRAŽI SASTANAK S PREMIJEROM

Kosor se čudi Vladi: Gdje ćete pronaći 6 milijuna eura za strane konzultante?

Kosor je također prozvala Milanovića jer nije odgovorio na njezino pismo
 Admir Buljubasic / CROPIX

ZAGREB - Gdje Zoran Milanović misli pronaći šest milijuna eura za strane konzultante. Proračun još nismo vidjeli, upitala je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor premijera na konferenciji za novinare kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru.

HDZ je pozvao Vladu da kaže kako misli pronaći taj novac koji bi trebao istražiti, kako je rekla Kosor, kosture u ormarima po ministarstvima.

Ivanu Šukeru nije jasno kako Vlada misli uzeti strane konzultante i dati im na uvid dokumente od strateškog interesa za Hrvatsku. On drži da taj posao mogu obaviti institucije unutar resornih ministarstava i državna revizija.

- Skandalozno je da se na ovaj način vrijeđaju ljudi koji su dovršili pregovore o ulasku Hrvatske u EU - poručio je Šuker Milanovićevoj vladi te dodao:

- Poruka vladine sjednice je neznanje, neodgovornost i rastrošnost - rekao je Šuker.

Kosor je također prozvala Milanovića jer nije odgovorio na njezino pismo koje mu je uputila nakon što je na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru , prema njezinim riječima, iznio insinuacije da je njezina vlada ostavila „silne dubioze“.

U javnosti je ponovila poziv premijeru da se sastanu kako bi utvrdili o kojim se to navodnim dubiozama radi.

Kosor se također osvrnula na ukidanje povlaštenim mirovina, te upitala zašto je predsjednik republike izuzet iz skupine.

- Želimo načelo jednakosti za sve one koji su dužnosnici, a tko su dužnosnici zna se vrlo precizno - rekla je Kosor dodavši kako se slažu da se ide u reviziju zastupničkih ali i svih drugih mirovina onih koji su u nekom razdoblju bili dužnosnici.

Upitana ima li Hrvatska plan B, ako građani na referendumu kažu „ne“ EU, Kosor je kazala kako su tako predano radili na tome da Hrvatska postane članica EU da vjeruje da će referendumski rezultat biti dobar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:20