SLUČAJNO BAŠ VEČERAS

Kosor stigla i potpora Europske pučke stranke: Milanović je u Bruxellesu politički irelevantan. Na to je ovaj izgubio živce...

Antonio Lopez Isturiz poslao je večeras, baš kao naručeno, priopćenje Europske pučke stranke kojim se daje snažna potpora Vladi i Jadranki Kosor
 Goran Mehkek/CROPIX

Usred saborske rasprave o povjerenju Vladi iz Bruxellesa je večeras kao naručeno stiglo priopćenje Europske pučke stranke kojim se daje snažna potpora Vladi i Jadranki Kosor dok se za šefa SDP-a ocjenjuje kako je u Bruxellesu politički irelevantan.

Milanović izgubio živce, vikao u Saboru: Pismo iz Bruxellesa je sabotaža! Taj Lopez je miš i bezveznjak! Mašala

- Htio bih izraziti svoju nedvosmislenu potporu hrvatskoj premijerki i predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor za njezina postignuća i težak rad u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, za rješavanje graničnog prijepora sa Slovenijom i za njezine impresivna postignuća u pregovorima s EU-om, koja su dovela Hrvatsku pred vrata punopravnog članstva u Europskoj uniji – stoji u poruci koju je potpisao Antonio Lopez Isturiz, glavni tajnik Europske pučke stranke koja ima najviše zastupnika u Europskom parlamentu.

EPP se osvrnuo i na Milanovićeve kritike kako je premijerkin nedavni posjet Bruxsellesu bio običan marketing.

- U vezi s današnjom izjavom u hrvatskom parlamentu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića glede potpore koju je premijerka Kosor dobila u Bruxellesu, Europska pučka stranka, njezin predsjednik Wilfried Martens i ja osobno dajemo punu pomoć i potporu hrvatskom narodu i vladi Jadranke Kosor.

EPP će i dalje podupirati Hrvatsku i premijerku kako bi uspješno dovršili pristupne pregovore. Nepotrebno je reći da će premijerka Kosor uskoro biti prvi premijer koji će sjediti u Europskom vijeću predstavljajući Hrvatsku kao punopravnu članicu EU-a – ističe tajnik.

Posebno se EPP okomio na Milanovića i njegov utjecaj u europskim institucijama.

- Htio bih istaknuti da on često sudjeluje na sastancima na niskoj razini u Bruxellesu, koji ne utječu na proces donošenja odluka u EU-u. Gospodin Milanović je u Bruxellesu politički irelevantan - kaže Antonio Lopez-Isturiz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:17