OŠTRA RETORIKA

Kosor: U vodstvu HDZ-a trebamo ljude koji neće okretati kapute kako vjetar puše i koji se neće ničega bojati

'Ja se mogu pohvaliti da su do sada svi moji protukandidati lupali po meni i to je njihov jedini program'
 Admir Buljubašić / CROPIX

OSIJEK - „Mi u vodstvu stranke trebamo ljude koji neće okretati kapute kako vjetar puše i koji se neće ničega bojati,“ kazala je Jadranka Kosor u nedjelju predvečer u Osijeku prije susreta sa stranačkim kolegama na početku svoje kampanje za ostanak na čelu stranke. Bio je to njezin odgovor na novinarski upit kako komentira da se velik broj izaslanika iz Osječko-baranjske županije prije dva dana opredijelio za Tomislava Karamarka , a Kosor je svojim odgovorom praktički priznala da se vjetar puše u Karamarkova leđa. Stigla je u pratnji Vladimira Šeksa i svojih bliskih osječkih suradnika Tomislava Ivića i Josipa Salapića, no Karamarkov se stožer u nedjeljno prijepodne pohvalio da je na sastanak s njim došlo više od 70 izaslanika iz ove županije, dok ih je još deset potvrdilo podršku. Podsjetimo, osječko-baranjski HDZ daje 130 izaslanika.

- Pogledajte gospodu Ivića i Salapića. Znači li nešto njihova potpora? Ja mislim da da. I gospodin Lagator (u međuvremenu se priklonio Karamarku op.a.) je na Veliki petak na moj račun izrekao toliko lijepih i argumentiranih pohvala i komplimenata, da ga je bilo prekrasno slušati. Ali, mi u vodstvu stranke trebamo ljude koji neće okretati kapute kako vjetar puše i koji se neće ničega bojati - kazala je Kosor, koja je prethodno također „udarila“ po Karamarku. Prvo s nekoliko uobičajenih fraza o cipelama, kojih je ona puno potrošila radeći za stranku, „za razliku od Karamarka, koji je u HDZ ušao u zadnjem trenutku pred izbore, kada su mu propale druge opcije“, a onda se i ona, poput Darka Milinovića sjetila kako se Karamarka prije dvije godine prozivalo za njegovu tvrtku i njezino poslovanje s državom.

- Ja se mogu „pohvaliti“ da su do sada svi moji protukandidati lupali po meni i to je njihov jedini program. No, naši izaslanici trebaju slobodno odlučiti, bez prijetnji, pritisaka, ucjena, već slobodnom voljom i na temelju onoga što imamo. Imamo li tvrtke, jesu li one radile s državom, jesmo li iz toga izvlačili neku korist itd? O tome moraju odlučiti naši izaslanici - kazala je Kosor, koja je na naš upit zašto im pitanje Karamarkove tvrtke nije bilo sporno kada je s njima sjedio u Vladi kao ministar unutarnjih poslova kazala da je „istražne radnje morao poduzeti MUP“. Kosor je oduzela i Karamarku pravo da se diči titulom čovjeka koji je poveo borbu protiv korupcije.

- Njega je u Vladu doveo Ivo Sanader, pa se treba postaviti temeljno pitanje zašto tu borbu je nije počeo kada je došao u Vladu, nego je politički prostor za borbu protiv korupcije otvoren početkom srpnja 2009. To su činjenice - istaknula je Kosor, koja je u Slavoniju stigla s brošem „djetelina s četiri lista“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:14