ČVENK U SPLITU

Kosor: Uvijek kad mi je teško sjetim se Blanke Vlašić

Premijerka je Blanki čestitala na uspjesima te joj zahvalila 'što je pokazala kako se treba boriti, ne odustajati, i kako rušiti sve prepreke i predrasude na putu do cilja'
 Jadran Babić/CROPIX

SPLIT - Uvijek kad mi je teško sjetim se vas. Čestitam vam na svim sportskim uspjesima, ali i na tome što ste nam pokazali kako se treba boriti, ne odustajati, i kako rušiti sve prepreke i predrasude na putu do cilja - kazala je premijerka Jadranka Kosor na susretu sa atletskom prvakinjom Blankom Vlašić u petak u Splitu.

U gradu pod Marjanom premijerka Kosor “ gasila je požar u škveru ” dok je njezin susret s Blankom Vlašić bila ugodna obveza koju nije željela kvariti teškim pitanjima. Svjetskoj atletskoj šampionki premijerka je darovala cvijeće i vazu te joj je poželjela puno zdravlja i sreće za nove sportske uspjehe.

- Drago mi je zbog ovog ugodnog susreta s premijerkom Kosor. Zahvaljujem joj na njenom navijanju - rekla je Blanka Vlašić.

U njezinoj pratnji bili su otac Joško, trener Bojan Marinović, ali i čelnici atletskog Kupa kontinenata Lucijano Sušanj, Ivan Veštić i Siniša Egotić. Kosor je obećala da će država u skladu s mogućnosti pomoći organizaciju ovog atletskog događaja koji će se dogoditi na Poljudu 4. i 5. rujna. Planiran je budžet od 29 milijuna kuna od čega se četiri milijuna kuna očekuju od sponzora dok bi ostatak osigurali Grad Split i država.

Najbrži čovjek na svijetu dolazi u Split?

Split pokušava dovesti Usaina Bolta Projekt Kupa kontinenata predstavljen je čelnicima Svjetske atletske federacije (IAAF) u Dohi koji su izrazili zadovoljstvo dosad učinjenim. Najveća vijest je želja Splićana da dovedu na Poljud Jamajčanina Usaina Bolta najboljeg atletičara današnjice.

Saznaje se da je njegova cijena oko 250.000 dolara, ali se Splićani nadaju da će pronaći način da osiguraju njegov nastup i bez ogromnih troškova. Grad se obvezao uložiti devet milijuna kuna u uređenje stadiona u Poljudu na kojem će se postaviti nova tartan staza, urediti svlačionice... A.O.

Kerum bi najradije napustio sastanak sa Kosor

Susretu premijeke Jadranke Kosor s Blankom Vlašić nazočilo je i izaslanstvo Grada Splita, gradonačelnik Željko Kerum i njegovi najbliži suradnici.

Nakon sastanka Kerum je u svom stilu izjavio: - Šta se mene tiče otišao bih prije pola sata jer imam jako puno obveza. Nismo razgovarali o gospodarskim problemima, ali je tema ipak bila dobra, sportska... A.O.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:56