PRVI SASTANAK

Kosor: Vojković ne ide za veleposlanika u Maroko

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Gospodarska ekipa iz Vlade uskoro će doći na Pantovčak i novog predsjednika Ivu Josipovića upoznati sa svim mjerama koje se poduzimaju za spas gospodarstva i koje će se u budućnosti poduzimati, dogovoreno je na današnjem prvom službenom sastanku trećeg hrvatskog predsjenika i premijerke Jadranke Kosor.

Josipović i Kosor su oko sat vremena na Pantovčaku razgovarali o svojoj budućoj suradnji odnosno načinu komunikacije te kako će koordinirati suradnju oko pitanja nad kojima, prema Ustavu, imaju zajedničku nadležnost.

Osim što će potpredsjednik Vlade i ministar financija izvijestiti predsjednika o mjerama za izlazak iz krize, Josipović je najavio kako će se ubrzo sastati i ekspertni timovi Vlade i Ureda predsjednika vezani za vanjsku politiku.

- Kad bude potrebno, predsjednik i ja komunicirat ćemo i izravno bez posrednika - najavila je premijerka Kosor.

Tvrde kako danas nisu otvarali pitanje veleposlanika nad čijim imenovanjima, podsjetimo, imaju zajedničku nadležnost. A budući da se u medijima pojavila špekulacija kako će Hrvoje Vojković, nakon što bude smijenjen s čelnog mjesta u Croatia osiguranju, biti zbrinut na mjesto veleposlanika u Maroku, novinare je zanimalo jesu li možda razgovarali i o njemu.

Josipović je tek ponovio svoj poznati stav:

- Kao predsjednik ću se zalagati da kandidati za veleposlanike zadovoljavaju stručni i moralni kapacitet dok će politika biti u drugom planu - rekao je Josipović.

Premijerka je pak demantirala napise o Vojkovićevoj veleposlaničkoj dužnosti te tvrdi kako on nije bio tema današnjeg razgovora s predsjednikom Josipovićem.

- To nije točno - ovo što pišu mediji. Nema takvih naznaka - rekla je te istaknula kako će, kad je riječ o veleposlanicima, i Vlada zalagati za kompetentnost i stručnost onih koji zastupaju interese Hrvatske.

Predsjednik i premijerka nisu danas razgovarali o kreditima HBOR-a za spas gospodarstva.

Josipović je podsjetio kako će u podne predstaviti cijeli svoj tim pa tako i onaj gospodarski koji će prije svega biti koristan njemu, ali i pomoći Vladi.

Premijerka je na današnji sastanak došla već tradicionalno ukrašena novim brošem, a kako je poznato da njime uvijek poručuje nešto, na upit novinara što je ovaj put stavila na rever, Kosor je odgovorila 'nježan, mali cvjetić'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 13:17