VRUĆE LJETO

Kosor: Zbog referenduma ćemo napraviti rebalans proračuna

 Sandra Šimunović/CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor nije još spremna odgovoriti na neslužbenu ponudu sindikata kako će odustati od referenduma ukoliko Vlada iz saborske procedure povuče izmjene Zakona o radu.

Umjesto toga, predsjednica Vlade i HDZ-a, nakon četverosatne sjednice predsjedništva stranke najavila je kako Vlada sprema rebalans proračuna kojem je glavni cilj osigurati novce za referendum.

- Izmjene Zakona o radu još nisu na dnevnom redu Sabora, a sada nam je prva zadaća provesti referendum - izjavila je Kosor. Rebalans proračuna najavila je za ljeto, a o njemu će danas razgovarati i s koalicijskim partnerima.

Osim novaca za referendum, cilj rebalansa je osigurati i novce za isplate šteta seljacima pogođenim poplavama. Zasad nedostaje samo odgovor kome će se rebalanskom proračuna uzeti novci.

- O tome moramo razgovarati s partnerima - izjavila je Kosor. Sindikate je pak pozvala da što prije dostave liste s prikupljenim potpisima kako bi Ministarstvo uprave i MUP mogli provjeriti i pripremiti sve za provedbu referenduma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:23