TKO JE NASILNIK? >> TEŠKE OPTUŽBE NA DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Kosoričina prijateljica: Šef SDP-a navodno je sklon nasilju. SDP: U redovima HDZ-a je nasilnik!

 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - “Imam informacije s kojima nerado izlazim - visokopozicionirani predsjednik stranke SDP-a navodno je sklon nasilju”.

Optužbe na teret Zorana Milanovića izrekla je saborska zastupnica HDZ-a Đurđica Sumrak, bliska prijateljica premijerke Jadranke Kosor, tijekom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Da je riječ o koordiniranoj akciji, dokazuje izjava Jadranke Kosor nekoliko sati ranije u zgradi Općinskog suda u Zagrebu.

- U izborno vrijeme ne smijemo dopustiti da na izbornim listama budu nasilnici - kazala je premijerka prilikom polaganja vijenca ispred spomen ploče postavljene na ulazu u sudnicu u sjećanje na tragičnu pogibiju Gordane Oraškić, sutkinje Ljiljane Hvalec i odvjetnice Hajre Prohić.

Odmah je odgovorila SDP-ova zastupnica Mirela Holy ustvrdivši kako "premijerka sigurno ima informacije o tome tko su nasilnici u redovima njezine stranke te kako postoje anonimne dojave o obiteljskom nasilniku u HDZ-u koji je zbog toga bio priveden u policiju".

Ono što je izrekla Mirela Holy poklapa se s anonimkom koju su primili u većini Klubova zastupnika, a prema kojoj je obiteljski nasilnik dr. Dragan Kovačević. Prema navodima iz anonimke, prijavio ga je šogor prije dvije godine. ( Nikola Sever Šeni)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:57