CROBAROMETAR

Kosoričina Vlada najpopularnija u zadnjih šest godina

 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Rad hrvatske Vlade prvi je put u zadnjih pet do šest godina ocijenjen pozitivno. Naime, prema istraživanju agencije Puls potpora Vladi iznosi 51 posto, dok je HDZ u istom istraživanju dobio 27,6 posto potpore ispitanika. Tim podacima pohvalila se novinarima i premijerka Jadranka Kosor nakon trosatne sjednice Predsjedništva HDZ-a tijekom koje je novinarima bio zabranjen ulazak u središnjicu HDZ-a zbog čega su satima stajali na hladnoći pred zgradom HDZ-a.

Ocjenjujući Pulsovo istraživanje Kosor je rekla kako je ono pokazalo dosad najveću potporu Vladi unatoč teškoćama u kojima rade.

Prema Pulsovom Crobarometru, redovitom mjesečnom istraživanju o popularnosti političara i stranaka, SDP je na prvom mjestu s 34 posto, dok je HNS-u pripalo treće mjesto i osam posto. Što se tiče pojedinih političara na prvom mjestu je i dalje Stjepan Mesić, a slijedi ga novoizabrani predsjednik Ivo Josipović. Treća je premijerka Jadranka Kosor, a na četvrtom šef SDP-a Zoran Milanović.

Inače, na sjednici Predsjedništva HDZ-a najviše se raspravljalo o ustavnim promjenama.

- Usaglasili smo stav o gotovo svim spornim točkama uključujući i glasovanje dijaspore. Ono što je još ostalo sporno je glasovanje hrvatskih državljana koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, ali o tome ćemo naše stajalište najprije iznijeti koalicijskim partnerima. Potom ću ja pozvati parlamentarne stranke oporbe i pokušat ćemo taj posao završiti kako bismo do kraja ožujka mogli izglasati ustavne promjene. To nam je važno za završetak pregovora, kazala je Kosor, izbjegavajući iznijeti više detalja.

Šefica stranke kazala je kako je radi ravnomjerne zastupljenosti u Predsjedništvo HDZ-a kooptiran saborski zastupnik i predsjednik Županijskog ogranka Šibensko - kninske županije te stranke Ante Kulušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:19