IVO FARČIĆ

Kovačevićev odvjetnik: ‘Sve mi ovo izgleda kao zaplet neke krim serije! Ja i Dragan smo u čudu‘

‘Smatram apsolutno nemogućim da jedna tako intelektualizirana fabula ima pokriće u realnim, makar i indirektnim te kontrolnim dokazima‘
Ivo Farčić
 Damir Krajac/Cropix

U RTL-u Danas gostovao je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića, donedavnog predsjednika Uprave Janafa, koji je uhićen u sklopu istrage velike korupcijske afere.

Farčić i dalje tvrdi da za sav novac i imovinu njegova branjenika imaju pokriće. Kaže i kako danas nije bilo pretresa, no iznenađen je svime što se događa, ponajprije razrješenjem zagrebačke tužiteljice nakon što je Uskok njezina supruga osumnjičio za skrivanje milijuna za Kovačevića.

- To mi sve izgleda kao jedan zaplet neke krim serije. Jako me iznenadilo i mislim da kolegica nije to zaslužila. Smatram apsolutno nemogućim da jedna tako intelektualizirana fabula ima pokriće u realnim, makar i indirektnim te kontrolnim dokazima, kazao je Farčić dodajući da su i on i Kovačević bili u čudu.

- On je meni rekao da s tim nema nikakve veze, ali smo još uvijek malo plivali jer sam znao da bez obzira što mi je rekao da nema nikakve veze sa svim tim, mi se možemo naći u problemima. Međutim, kako je ovih zadnjih par dana intenzitet medijskih događanja puno veći od intenziteta onoga što se događa u samom postupku, vrlo brzo smo u medijima dobili odgovor na sve to i meni je sad slika solidno jasna, ali naravno da mi i dalje negiramo, kao što smo rekli, odgovorio je Farčić.

Potez Uskoka također smatra nevjerojatnim.

- Tu bi morale postojati nekakve koordinacije. Meni izgleda da je to jedan nagli potez. Kad vi promotrite tu cijelu priču, ja u ovom trenutku ne mogu reći da je Uskok postupao protiv nekih općih pravila o radu tužilaštva. Naravno da će moja odluka ovisiti o tome koliko je to pokriveno dokazima što ja još ne znam. Ja zasad imam uvjerenje da to ne može biti tako, rekao je Farčić.

Na pitanje hoće li imati problema s objašnjenjem nesrazmjera imovine i pronađenih milijuna, Farčić odgovara: - Tehničkih problema ćemo naravno imati, ali taj posao porezne je preliminarni posao i on je prilično površan, nije uključio neke stvari za koje oni možda nisu znali ili nisu imali vremena da se time bave, ali gledajući po karakteru tih primanja, ne vjerujem da ćemo imati problema, zaključio je Farčić za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 12:04