TURBULENTNO NA HRT-U

Kovačić smijenio Barišića zbog 'loše komunikacije i sporog provođenja promjena'

Siniša Kovačić
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja programa Hrvatske radiotelevizije (HRT) Jozo Barišić smijenjen je u utorak, kako se neslužbeno doznaje s HRT-a, zbog " loše komunikacije i sporog provođenja promjena u unapređenju programa HRT-a".

Kako doznaje Hina, najveće nezadovoljstvo Barišićevim radom odnosilo se na nedostatne promjene u središnjoj HRT-ovoj informativnoj emisiji - Dnevniku na prvom programu. One, kako se ističe, nisu ostvarile očekivane rezultate u povećanju kvalitete i porastu gledanosti te emisije koja je trebala biti zamašnjak podizanja kvalitete cijelog informativnog programa javne radiotelevizije.

Osim "nezadovoljstva s komunikacijom" s urednicima programa i Upravom HRT-a na čelu s vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Sinišom Kovačićem, smijenjenom Barišiću zamjerala se i neambiciozna ljetna shema u kojoj prvim televizijskim programom dominira reprizni filmski i dramski program, a od novosti u informativnom programu uvedene su samo Vijesti u 17 sati.

Barišić je smijenjen odlukom Kovačića koji je za novog vršitelja dužnosti ravnatelja programa HRT-a imenovao Dražena Miočića. U priopćenju HRT-a kaže se kako je Barišić razriješen "zbog potrebe aktivnijega ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa".

Sam Barišić nije htio komentirati razloge smjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:37