OSJETLJIVI SADRŽAJ

Kovanica, ruka fetusa i krv... Udruga Vigilare degutatnom objavom oplela po Možemo!

Naziv ilustracije je ‘MUZEMO! i vašim novcem komadamo djecu‘. Na ilustraciji su koristili iste boje i fontove kakve koristi Možemo!.
Vice Batarelo i sporna ilustracija
 Cropix, Facebook

Katolička udruga Vigilare koju vodi John Vice Batarelo na Facebooku je objavila krajnje uznemirujuću i skandaloznu iilustraciju referirajući se na političku platformu Možemo!.

Naziv ilustracije je 'MUZEMO! i vašim novcem komadamo djecu', a na slici su kovanica od jedne kune na kojoj je ruka fetusa u krvi. Na ilustraciji su koristili iste boje i fontove kakve koristi platforma Možemo!.

Facebook je ilustraciju označio kao 'osjetljiv sadržaj'.

Podsjetimo, prije nekoliko dana, nakon pobjede Tomislava Tomaševića u prvom krugu izbora za zagrebačkog gradonačelnika, John Vice Batarelo je podržao njegova protukandidata Miroslava Škore, a uvjerljivu pobjedu platforme Možemo usporedio je s prolaskom četnika kroz Zagreb.

U skandaloznoj objavi Batarelo je napisao da, kako je napisao, 'moramo zajedničkim snagama stati iza Škore i zaustaviti ponovni dolazak otvorenih komunista i rodnih luđaka na vlast'.

U komentarima ispod ilustracije udruga je dobila mnoštvo kritika na objavu uznemirujuće fotografije. 'Sramota, vaša djeca ovo gledaju', 'ovo je dno dna katoličke crkve, zbog ovakvih kao što ste vi crkva gubi vjernike', 'kad čovjek pomisli da politički diskurs u ovoj zemlji ne može dublje potonuti', 'desnica je očajna', 'užas, prijavljeni ste', 'vi ste bolesnici' i mnoge druge.

image
Sporna ilustracija objavljena na Facebooku
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:59