EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Kozlevac zadovoljan epilogom sastanka: ‘Sve što je dogovoreno na tragu je naših očekivanja‘

Kozlevac vjeruje da će doći do popuštanja mjera vezanih uz teretane, sportske centre i treninge na otvorenom
 Goran Sebelic/Cropix

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u nedjelju je izrazio zadovoljstvo epilogom sastanka premijera Plenkovića s ministrima i nacionalnim Stožerom CZ vezano za epidemiološke mjere ocijenivši da su preporuke na tragu očekivanja istarskog Stožera.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je ranije danas nakon međuresornog sastanka članova Vlade, epidemiologa i Nacionalnog stožera civilne zaštite, da će se idući tjedan odlučiti o mogućem popuštanju epidemioloških mjera, o otvaranju sportskih dvorana i teretana, te o mogućnosti nastave uživo za učenike viših razreda osnovnih škola. Sadašnje epidemiološke mjere na snazi su do 31. siječnja.

Kozlevac je popodne izjavio Hini kako je županijski Stožer CZ zatražio da se od 1.veljače u Istri omogući rad teretanama, fitness centrima i sportskim i rekreacijskim centrima.

"Sve što je dogovoreno na tragu je naših očekivanja. Situacija je osjetljiva, mi ćemo i dalje bili u stalnoj komunikaciji s nacionalnim Stožerom civilne zaštite te vjerujemo da će uskoro doći barem do popuštanja onih mjera koje su vezane uz teretane, sportske centre i treninge na otvorenom, što je jasno potvrdio i ministar zdravstva", rekao je Hini načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac.

Svi i dalje moramo biti vrlo oprezni, pratiti situaciju u našem okruženju i ne zaletavati se s nekim odlukama, dodao je.

"Sve to i činimo, pratimo sve što se zbiva oko nas, međutim neke mjere moramo pomalo olakšati. Ljudima je već dosta restrikcije, to već postaje psihološko pitanje, a ne samo epidemiološko, ljudi su naprosto umorni", naglasio je Kozlevac.

Osvrnuvši se na traženje istarskog Stožera civilne zaštite da "od 1. veljače samostalno, neovisno o Nacionalom stožeru, donosi odluke o mjerama", Kozlevac je istaknuo kako je svjestan osjetljivosti ove odluke.

"Mi smo od veljače do sada vjerodostojno, stručno i na vrijeme procjenjivali i donosili ispravne odluke. Smatramo da imamo vrhunske epidemiologe i da možemo na najbolji način procijeniti na terenu stanje i donositi adekvatne odluke, naravno u suradnji s Nacionalnim stožerom. Međutim, shvaćamo da je nacionalnom Stožeru teško samo jednoj županiji dopustiti da samostalno donosi odluke", poručio je Kozlevac.

Dodao je kako će do petka biti u svakodnevnom kontaktu s Nacionalnim stožerom koji bi do tada trebao detaljno analizirati sve elemente i evaluirati određene stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2023 02:36