ČITAJTE NA DIANOVO.HR

KRADU LIJEČNICIMA IDENTITET DA BI PRODAVALI SUMNJIVI PRIPRAVAK ZA DIJABETES Žrtva velike prevare bio je i ravnatelj jedne zagrebačke bolnice!

Jedna od stranica putem kojih se prodaje SugaNorm
 screenshot

Zagrebačko dijabetičko društvo objavilo je intrigantnu informaciju iz koje proizlazi da je ravnatelju Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac Dariu Raheliću ukraden identitet te je na jednoj društvenoj mreži njegov stručni autoritet iskorišten za reklamiranje dodatka prehrani pod nazivom SugaNorm. Doktor Rahelić morao je demantirati da bilo što radi za kompaniju koja prodaje SugaNorm. Poručio je kako za taj dodatak prehrani nikad nije čuo. Čini se da je doktor Rahelić kolateralna žrtva velike prevare koja pokušava dijabetičarima na razne perfidne način prodati pripravak za koji je vrlo teško, a možda čak i nemoguće provjeriti od kojih je supstanci napravljen.

Širu verziju teksta čitajte na blogu Dianovo.

Šokantan je broj interent stranica koje na različite načine, uz različita grafička sučelja, podržavaju prodaju SugarNorma te preusmjeravaju potencijalne kupce kroz zatvorenu digitalnu mrežu potpuno neprimjerenog reklamiranja. SugaNorm nešto je puno gore od uobičajenih 'narodnih' pripravaka čija se 'čudotvornost' i 'ljekovitost' propagira bez bilo kakvog relevantnog istraživanja. Narodni pripravci doista ponekad proizlaze iz tradicije, a mnogi njihovi sastojci ponekad doista imaju djelovanje koja mogu utjecati na neke od simptoma bolesti, pa čak i biti ljekoviti. SugaNorm nalikuje proizvodu dizajniranom u suvremenim laboratorijima, ali je na razini opskurnih eliksira koje su nekoć prodavali putujući prevaranti koji su se voljeli nazivati iscjeliteljima.

Svaki iskusniji čovjek brzo će shvatiti kako je poprilično čudno što je teško utvrditi koje to sastojke sadržava čudotvorni lijek za dijabetes, a kad uspijete naći neke tragove informacija o sadržaju SugarNorma shvatite da postoji više varijanti priče koje su redom krajnje suspektne; prema nekima SugaNorm sadržava biljne pripravke, a prema drugima ozbiljne kemijske supstance koje se nalaze u suvremenim lijekovima za bolju kontrolu glikemije.

Širu verziju teksta čitajte na blogu Dianovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:35