DANIMA TRAJALA BORBA

Kraj drame u Gajevoj: Građevinska inspekcija zapečatila spavaonice za 80 stranaca. Stanari odahnuli

Zgrada je stara sto godina, nastradala u potresu i ima narančastu naljepnicu, dok zadnji, treći kat, ima onu najgoru - crvenu.

Vlasnici stanova na zadnjim katovima u Gajevoj 17 i 19 uređuju prostore za najam strancima koji zive u Zagrebu

 Tomislav Kristo/Cropix

Državni inspektorat zapečatio je spavaonice za strane radnike u Gajevoj ulici, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Naime, danima traje borba stanara s broja 17. i 19. koji su u strahu jer se na zadnji kat ta dva ulaza u svega 427 kvadrata planira useliti čak 80 ljudi.

Kako smo neslužbeno doznali Građevinska inspekcija od jutra pa sve do poslijepodnevnih sati bila na terenu, a u konačnici je stavila pečat. Sada će krenuti procjene, a valja napomenuti da taj treći kat ima crvenu naljepnicu.

image

Osiguranje ispred zgrade u Gajevoj ulici 17 gdje se trebalo doseliti 80 stranaca

Damjan Tadic/Cropix

Inače, za ponedjeljak je bilo najavljeno useljavanje stranih radnika, ali stanari su vlastitim novcem iz pričuve platili zaštitare koji nisu dozvoljavali ulaz.

- Danas je bila građevinska inspekcija, vlasnik prostora i najmoprimac. Ne znamo što se događa, ali nadamo se da će se sve stopirati - kazao je stanar Tomislav Rosandić.

image

Tomislav Rosandic, stanar Gajeve 17.

Damjan Tadic/Cropix

Inače u Ulica Ljudevita Gaja, kućni broj 17, broji sedam stanova, od kojih su tri useljena. Na broju 19 je šest stanova, a samo jedna obitelj je tamo stalno nastanjena. Na oba broja ove zgrade na tri kata živi tek desetak ljudi. Riječ je o zgradi staroj sto godina, koja je nastradala u potresu i ima narančastu naljepnicu, dok zadnji, treći kat, ima onu najgoru - crvenu.

Baš na tom katu svoje urede je imao Zavod za istraživanje kvalitete d.o.o. (ZIK), koji je prije godinu dana iselio, a nedavno je prostor 447 kvadrata iznajmio tvrtki Tada kreativna radionica d.o.o, vlasnika Riharda Krasnića, inače oca bivšeg supruga Nine Badrić, Bernarda.

Stanari su naravno u šoku, jer ih nitko nije obavijestio, niti pitao pristaju li da u zdradu u kojoj živi tek desetak ljudi, odjednom useli još 80. Navode kako strahuju da će se zdrada zapaliti ili jednostavno se srušiti, jer takvu težinu neće moći podnijeti.

- Pod okriljem noći naš treći kat trebao bi biti spavaonica za 80 ljudi, stranih radnika. I to bez da smo dobili ikakvu obavijest ili glasali na nekom kućnom savjetu - govori stanar Rosandić.

Čini se da su svojom upornošću barem na neko vrijeme zaustavili plan prenamijene poslovnog prosotra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 06:27