SMIRIVANJE STANJA

Kraj lockdowna u Primorsko-goranskoj županiji: Otvaraju se terase kafića i trgovine

Odluka je donesena nakon što su se brojevi zaraženih stabilizirali te dolaze veće količine cjepiva, a stagniraju i hospitalizacije
Zatvorena terasa kafića u Rijeci
 Matija Djanjesic/Cropix

Stožer za civilnu zaštitu Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici odlučio da PGŽ od ponedjeljka izlazi iz dvotjednog lockdowna. To znači da se ponovno otvaraju terase ugostiteljskih objekata, kao i neesencijalne trgovine s odjećom i obućom te prodaja odjeće i obuće u trgovačkim lancima.

Također, svoja vrata od ponedjeljka otvaraju i muzeji te kulturne ustanove. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata, kao i trgovina, biti će do 19 sati. Škole i dalje imaju online nastavu, a povratak učenika u školske klupe moguć je eventualno od 3. svibnja,

Odluka je donesena nakon što su se brojevi zaraženih stabilizirali i stagniraju te dolaze veće količine cjepiva, a stagniraju i brojevi hospitaliziranih u KBC-u Rijeka koji su i dalje veliki, no pritisak novozaraženih na bolnice nešto je manji. U posljednja 24 sata u PGŽ je zabilježeno 239 novih slučajeva zaraze koronavirusom, na 935 laboratorijski obrađenih uzoraka, što je udio od 25,6 posto, a broj aktivnih slučajeva je 3033.

U KBC-u Rijeka na liječenju je 201 pacijent, što je smanjenje za 15 pacijenata u odnosu na dan ranije, a na respiratoru ih je 12. U Thalassotherapiji u Opatiji, u sekundarnom covid centru, liječi se 37 pacijenata. Nažalost, četiri osobe su umrle u KBC-u u posljednja 24 sata.

Odluku županijskog Stožera još mora potvrditi nacionalni Stožer za civilnu zaštitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:33