DRAVA INTERNATIONAL

‘Kralj plastike‘ i šef izgorjele firme u Osijeku: ‘Noćas su pokušali provaliti u sjedište naše tvrtke...‘

Motiv za podmetanje požara nemam nikakav. Svu robu sam kupio i platio, rekao je

Zvonko Bede

 Vlado Kos/Cropix

Vlasnik tvornice Drava International Zvonko Bede otkrio je da su prošle noći spriječili pokušaj provale u tvornicu. Još jednom je izjavio motiv za požar nije imao te da je podmetnut.

“Noćas u 3 i 50 sati imali smo pokušaj provale u sjedište tvrtke u Radićevoj ulici gdje se nalazi sva dokumentacija, računalni sustavi, sve je tamo. Bio je pokušaj ulaska”, ispričao je Zvonko Bede za N1 i dodao:

“Iz mjera predostrožnosti smo stavili dva radnika po noći ondje. Da nije bilo njih, vjerojatno bi ili zapalili i to ili uništili dokumentaciju jer je nekome stalo da je nemamo i da ne možemo dokazati suprotno od onoga što se po medijima piše i što određeni ljudi pričaju.”

Ističe da treba utvrditi uzrok požara i tko ga je podmenuto.

“Motiv za podmetanje požara nemam nikakav. Svu robu sam kupio i platio. Taj PET se prerađuje i od toga radimo gotove proizvode. Teza je da zašto je taj otpad tu bio, a ne tko ga je zapalio. Nemam motiva paliti jer sad imam štetu od par milijuna eura, a sva roba koja je izgorjela, sve je plaćeno. Od države nikad nisam kune dobio, jednog eura. To su sve naša sredstava, krediti itd.”

Komentirajući izjavu zamjenika zapovjednika JVP-a Osijek Borisa Banjana da su propuštene preventivne mjere zaštite od požara, Bede je rekao:

“Imali smo kontrole vatrogasnog inspektora iz Osijeka, obratite se Smolčiću, kod nas je bio više puta. Ako je imao primjedbu, dao je, mi smo to ispravili i riješili. Ne kažem da je sve bilo idealno, ali napravili smo novu halu od 10 tisuća kvadrata, sirovine smo htjeli prebaciti, tehnički pregled te hale trebao je biti uskoro, ali sad se ovo dogodilo.”

Negirao je da u krugu tvornice nema dovoljno hidranata.

“Kad je došlo do požara, vodovod Osijek po noći spušta pritisak vode u sustavu. Hidranti su bili slabi. Mi po zakonu moramo imati hidrante, i imamo ih", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:38