ŽELJKO KOLAR

KRAPINSKO-ZAGORSKI ŽUPAN PROZVAO MINISTRA BOŽINOVIĆA 'Tko je odlučio da ne dobijemo vatrogasna vozila? Je li se tu politika stavila ispred struke?'

 CROPIX

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražio da ga obavijesti tko je odlučio da se ne prihvati prijedlog županijskog vatrogasnog zapovjedništva o unutarnjoj raspodjeli četiri vatrogasna vozila koja će, prema planu, biti dodijeljena toj županiji.

Župan Kolar uputio je dopis ministru Božinoviću u kojem napominje kako je Hrvatska vatrogasna zajednica 18. siječnja prošle godine uputila dopis svim županijskim vatrogasnim zajednicama da pošalju svoje prijedlog oko dodjele vozila, a vatrogasci u njegovoj županiji jednoglasno su donijeli prijedlog o dodjeli četiri nova vozila koji je proslijeđen Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

- Međutim, prema planu raspodjele novih vatrogasnih vozila vidljivo je da ona neće biti raspoređena sukladno prijedlogu zapovjedništva Vatrogasne zajednice KZŽ - ističe župan.

Od Božinovića traži da ga obavijesti tko je osoba koja je donijela odluku da se dodijeljena vozila unutar županijske vatrogasne zajednice ne rasporede prema prijedlogu struke i koji je razlog da se ne prihvati prijedlog županijskog vatrogasnog zapovjedništva.

- Znači li to da ta osoba smatra da županijsko vatrogasno zapovjedništvo KZŽ nije dovoljno stručno, sposobno ili kvalificirano ili su u ovom konkretnom slučaju vrijedili neki drugi kriteriji, odnosno je li se politika ovdje stavila ispred struke - upitao je Kolar.

Ističe kako su prihvaćeni prijedlozi zapovjedništava vatrogasnih zajednica iz svih drugih županija, u rijetkima uz minimalne korekcije (jedno vozilo), dok je jedino prijedlog vatrogasne zajednice njegove županije u potpunosti odbijen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:34