PRVOMAJSKA PARADA

Krda divljih svinja snimljena kako šeću gradovima na Jadranu: ‘Ovo postaje ozbiljan problem, treba hitno reagirati‘

Najnoviju snimku divljih svinja objavio je na Twitteru naš poznati istarski glazbenik Dražen Turina Šajeta

Divlje svinje u Lovranu

 Twitter Screenshot/

Krdo divljih svinja odlučilo je “ljetovati” kraj mora, na granici između Opatije i Lovrana, a snimke koje to potvrđuju kruže društvenim mrežama.

Najnoviju snimku divljih svinja objavio je na Twitteru naš poznati istarski glazbenik Dražen Turina Šajeta, a na njoj se vidi cijela ‘kumpanija‘ kako pažljivo, tik do pješačkoga prijelaza, noću na sam Praznik rada prelazi prometnicu kod lovranskih Plodina.

Također, postoje i svjedoci koji su majku divlju svinju sa šest mladunaca vidjeli na travnjaku kod fakulteta u Iki, što znači da su se šumski stanovnici počeli opasno približavati ‘prvoj zoni do mora‘, piše Novi list.

– Samo tijekom 2023. godine smo na području Ike, gdje je puno obiteljskih kuća s velikim okućnicama i vrtovima, imali problema zbog divljih svinja koje su nam preorale nasade već pet puta. Ovo postaje velik problem i nadležni se trebaju hitno sastati, odlučiti što je moguće učiniti i u okvirima rapoloživih mogućnosti, u suradnji s lovcima pronaći način da se divlje svinje vrate u šumske predjele, što dalje od ljudi i mora.

Sezona je ove godine rano počela i ne smije se dozvoliti da se turisti nađu u opasnoj situaciji – rekao je Igor Sablić, predsjednik Mjesnog odbora Ika i opatijski gradski vijećnik.

Očekuje se hitna reakcija nadležnih, a do tada se šetačima i svima koji vole provoditi vrijeme u prirodi savjetuje poseban oprez…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:01